Thursday , February 2 2023

“Arma medievală și rolul ei” – ateliere istorico-didactice organizate de Muzeul Bucovinei la Cetatea de Scaun a Sucevei

Muzeul Bucovinei, prin specialiștii Serviciului Cetatea de Scaun a Sucevei, organizează în perioada 1 – 15 august 2018, atelierul istorico-didactic Arma medievală și rolul ei.afis atelier arme

În cadrul atelierului istorico-didactic se vor desfășura activități teoretice și practice cu referire la arsenalul militar din Evul Mediu. Participanții vor confecționa replici ale unor arme albe și armuri medievale (săgeți, arcuri, coifuri, cămașă cu zale, suliță) răspunzând astfel nevoilor de cunoaștere, prin descoperire, o modalitate de relaționare între muzeu și public.

Printre cele mai competitive arme din perioada Evului Mediu amintim arbaleta, catapulta, buzduganul, tunul sau arme ușoare de corp precum sabia, arcul, pumnalul, sulița etc.

Armura integrală sau părți din suprafața protejată a corpului luptătorului era compusă din cămașă cu zale, coif, cotiere, scut, apărători de brațe și genunchiere folosite ca mijloace de apărare.

Mânuirea armelor albe presupunea o bună condiție fizică, un antrenament intens și, desigur, precizie și curaj.

Toți cei interesați să participe la atelierele organizate la Cetatea de Scaun a Sucevei pot obține informații suplimentare privind ma­nifestarea, înscrierile și programul la telefon 0771592249 sau la Casa Custodelui de la la Cetatea de Scaun, se arată într-un comunicat de presă al Muzeului Bucovinei.

Vezi si

 Activități desfășurate de polițiștii suceveni pentru prevenirea violenței în mediul școlar (FOTO)

În perioada 30 ianuarie –  3  februarie 2023, polițiștii organizează o serie de activități suplimentare …