Arhiepiscopia vrea să doneze Spitalului Județean două aparate de testare și 2.000 de kituri pentru diagnosticarea coronavirusului

27/03/20 ora:10:00am

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților vrea să doneze Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava două aparate de testare și 2.000 de kituri pentru diagnosticarea coronavirusului.

În acest sens, joi după amiază, Arhiepiscopia a transmis o adresă, semnată de ÎPS Pimen Suceveanul, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, o adresă prin care ruga conducerea unității spitalicești să primească donația respectivă. Potrivit adresei respective, atât cele două aparate – unul pentru 48 de probe odată iar altul pentru 96 de teste – precum și kiturile sunt procurate de la firma ieșeană Praxis Medica SRL. „Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a luat această inițiativă din dorința de a veni în sprijinul Spitalului Județean și a populației sucevene, dat fiind faptul că parcurgem o perioadă de grea încercare”, se arată în adresa semnată cu arhierească binecuvântare de ÎPS Pimen. De asemenea, se adresează rugămintea de a se lua act de această intenție și de a comunica punctul de vedere al conducerii SJU.

În adresa Arhiepiscopiei nu se preciza un termen de livrare nici al aparatelor și nici ale kiturilor. Precizăm că în acest sens și Primăria Suceava a achiziționat, de la aceeași firmă ieșeană, un aparat de testare pentru noul Coronavirus (COVID-19), tip PCR din Coreea de Sud, valoarea fiind de 429.158,82 lei cu tot cu TVA iar perioada de livrare prevăzută în contract este de 14 zile și existând o variantă cu privire la posibilitatea de a transmite aparatul respectiv în șapte zile. (D.P.)

Spune-ti parerea!