Tuesday , September 21 2021

Arhiepiscopia va face verificări cu etilotestul la o mănăstire

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților Calinic, ÎPS Calinic a avertizat că la o mănăstire – fără a spune despre ce obște monahală este vorba – „se va face o verificare zilnică a tuturor angajaților la începutul și sfârșitul programului de lucru, cu ajutorul etilotestului”.

test, alcool, fiola, alcooltest, politie, Obiectiv

Continuând să răspundă întrebărilor credincioșilor, chiriarhul locului a postat pe pagina de internet a Arhiepiscopiei, în cadrul rubricii „Răspunsul ierarhului”, conținutul unei scrisori din partea unei credincioase care i-a semnalat arhiepiscopului că soțul ei vine beat acasă deși lucrează la o mănăstire și că, de fapt, chiar călugări responsabili cu aprovizionarea îi dau să bea. „E destul de clar că soțul meu are probleme cu alcoolul, dar nu mi se pare normal ca într-o instituție bisericească să se întâmple astfel de lucruri (…) Poate reușiți să luați niște măsuri, știu că nu le poate pune nimeni dop la gură, dar poate totuși se poate face ceva”, spune credincioasa respectivă, printre altele.

„Sesizarea pe care ne-ați transmis-o m-a întristat. Conducerea acelei mănăstiri vă asigură că, împreună cu cei responsabili, va lua măsura de a nu se mai bea alcool în incinta mănăstirii și va încerca să asigure suportul necesar celor care suferă de această patimă”, a precizat Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților Calinic, ÎPS Calinic de la bun început, după care a atras atenția că se va proceda la verificarea cu etilotest. (D.P.)

Vezi si

85 de noi infectări cu coronavirus în județul Suceava, incidență de 1,86 la mia de locuitori. 20 de copii la ATI în toată țara

În ultimele 24 de ore, județul Suceava a înregistrat 85 de cazuri de infectare cu …