Saturday , June 22 2024

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților i-a premiat pe cei 19 elevi suceveni cu media 10 la Evaluarea Națională și la Bacalaureat

 Elevii evidențiați au primit din partea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, Ordinul Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava cu insignă și Cartea de Rugăciuni – Ediția Jubileu, apărută la Editura Crimca a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, dar și premii în bani.

Centrul Eparhial Suceava, prin Sectorul Educațional-Teologic, cu sprijinul financiar al celor cinci Protopopiate ale Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, i-a premiat pe elevii suceveni care au obținut media 10 la Evaluarea Națională pentru clasa a VIII-a și la Examenul Național de Bacalaureat în anul școlar 2022-2023. Evenimentul a avut loc la Mănăstirea Putna, după săvârșirea Sfintei Liturghii prilejuită de hramul istoric al ctitoriei ștefaniene, de către Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, Preasfințitul Părinte Macarie, Episcop Ortodox Român al Europei de Nord și Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, împreună cu un numeros sobor de preoți și diaconi.

Elevii evidențiați au primit din partea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, Ordinul Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava cu insignă și Cartea de Rugăciuni – Ediția Jubileu, apărută la Editura Crimca a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, dar și premii în bani. Părintele arhimandrit Dosoftei Dijmărescu, exarh cultural al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, a dat citire Ordinului Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava, timp în care elevii prezenți au primit binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Calinic, precum și darurile menționate.

După momentul festiv, elevii de 10 au vizitat muzeul Mănăstirii Putna, unde au fost întâmpinați de monahul Alexie Cojocaru și au primit alte daruri din partea starețului Mănăstirii Putna, arhim. Melchisedec Velnic.

În anul școlar 2022-2023, în județul Suceava s-au înregistrat 17 medii de 10 la Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a, după cum urmează:

Boicu Raluca – Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” – Rădăuți

Bordianu Bogdan Ionuț – Școala Gimnazială „Teodor Balan” – Gura Humorului

Crăciun Daria Alexandra – Colegiul Național „Ștefan cel Mare” – Suceava

Cruț Sebastian Ioan – Școala Gimnazială „Ioan Vicoveanu” – Vicovu de Jos

Dincu Constantin – Școala Gimnazială Nr. 1 – Suceava

Dorneanu Denis Daniel – Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” – Fălticeni

Fetcu David – Colegiul Național „Ștefan cel Mare” – Suceava

Gogan Maria Veronica – Școala Gimnazială „Nicolae Labiș” – Mălini

Macoveiciuc Sabrina Giulia – Colegiul Național „Ștefan cel Mare” – Suceava

Maloș Maria Sofia – Liceul Tehnologic „Ion Nistor” – Vicovu de Sus

Mariei Ecaterina – Școala Gimnazială Nr. 3 – Suceava

Pascaniuc Ioana Giorgiana – Școala Gimnazială „Regina Elisabeta” – Rădăuți

Petrescu Matei George – Școala Gimnazială Nr. 1 – Suceava

Polonic Mircea – Școala Gimnazială Nr. 1 – Gura Humorului

Tiron Alessia Maria – Școala Gimnazială „Teodor Balan” – Gura Humorului

Țicu Rianna – Colegiul Național „Petru Rareș” – Suceava

Zaharia Ilinca – Școala Gimnazială „Ion Creangă” – Suceava

De asemenea, elevele Calancea Emilia și Beatrice Juravle de la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” au obținut media 10 la Examenul Național de Bacalaureat, fiind singurele medii de 10 din județul Suceava în anul școlar 2022-2023. (O. N.)

Vezi si

UPDATE: A fost găsit trupul copilului de 10 ani înecat în apele Siretului, la Liteni

UPDATE 2: ISU Suceava a anunțat vineri, la ora 18.30, că trupul băiețelului în vârstă …