Monday , September 26 2022

Arhiepiscopia Sucevei oferă sprijin și cazare ucrainenilor care intră în România

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților vine în întâmpinarea cetățenilor ucraineni care intră în România prin Vama Siret și le oferă alimente, apă și articole de menaj și igienă, precum și spații de cazare în parohii și mănăstiri.

Potrivit unui comunicat transmis de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, ca urmare a intensificării tensiunilor politice și agresiunilor militare din Ucraina, Arhiepiscopia vine în întâmpinarea cetățenilor ucraineni care trec prin punctul vamal Siret.

Ucrainenilor li se oferă alimente neperisabile, articole de menaj și de igienă personală, apă și, de asemenea, li se oferă și spații de cazare la parohii și mănăstiri.

De asemenea, în apropierea punctului vamal, este instalat un birou de asistență, unde preoții, vorbitori de limbă ucraineană și tineri voluntari, vor oferi consultanță solicitanților, pachete cu alimente și apă, relatează Mediafax.
Preoții îi îndeamnă pe credincioșii din eparhii să se roage, să fie solidari și să sprijine în mod concret cetățenii din Ucraina.

„Ne-am mobilizat de la prima oră. Avem rezerve de alimente, haine și obiecte de necesitate, pe care le putem oferi la cerere refugiaților care vor să rămână. Dar clericii locali ne informează că, deși prin Vama Siret trece puhoi de lume, nu rămâne nimeni”, a declarat pentru  Basilica.ro părintele Alexandru Flavian Sava, consilier eparhial în cadrul Biroului de presă și relații publice al eparhiei. Eforturile de primire a refugiaților sunt coordonate de autorități, iar Biserica va interveni în momentul în care i se va cere ajutorul. Pentru cei care vor să rămână, arhiepiscopia poate pune la dispoziție casele parohiale nelocuite din nordul eparhiei și arhondaricele mănăstirilor.

„Clerul misionar din eparhia Sucevei și Rădăuților, care va asigura asistență religioasă la cerere pentru refugiați, a avut deja o ședință de instruire joi”, mai spune Părintele Alexandru Flavian Sava.

Vezi si

Patru gospodării distruse de incendii, în mai puțin de 24 de ore

În mai puțin de 24 de ore, pompierii militari suceveni au fost nevoiți să intervină …