Monday , November 28 2022

Arhiepiscopia și Poliția au început anchete în cazul bebelușului înecat la botez, aflat la ATI

Starea nou-născutului este în continuare foarte gravă, acesta este intubat și ventilat mecanic. Copilul a fost născut prematur și nu era într-o stare foarte bună de sănătate, iar familia și-a pus încrederea în Biserică, tocmai din acest motiv luând decizia de a-l boteza la șase săptămâni. Preotul nu a ezitat să-l scufunde în cristelniță, cu toate că a fost informat de aceste aspecte

Conducerea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților a început o anchetă la Biserica ”Sf. Constantin și Elena” din cartierul sucevean Zamca, după ce un nou-născut a fost la un pas să moară în timpul slujbei de botez.

Bebelușul în vârstă de doar șase săptămâni a ajuns duminică după-amiază în stop cardio-respirator la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean Suceava. Preotul care a oficiat slujba nu a ținut cont de ultimele protocoale în vigoare și l-a băgat pe micuț cu totul în cristelniță, moment în care copilul a înghițit o cantitate mare de apă, ce i-ar putea fi fatală.

De altfel, familia l-a informat pe preot că băiețelul a fost născut prematur, iar starea sa de sănătate este destul de precară. ”Vom verifica ce s-a întâmplat exact. Știm că micuțul plângea foarte mult când a fost scos din cristelniță, dar părintele a observat că ceva nu este în regulă, l-a miruit”, a precizat preotul protopop Ionel Doru Budeanu.

La sosirea echipajului SMURD la lăcașul de cult, nou-născutul era în stop cardio-respirator și a fost nevoie de manevre de resuscitare. ”A fost intubat, aspirat, avea o grămadă de apă în plămâni”, a precizat în stare de șoc medicul urgentist Ionuț Bârsan, care i-a acordat primul ajutor, recunoscând că micuțul era aproape mort.

Starea nou-născutului este în continuare foarte gravă, acesta este intubat și ventilat mecanic. ”Vârsta fragedă s-ar putea să fie un avantaj pentru el. Creierul nou-născuților suportă mai bine hipoxia”, a adăugat medicul urgentist Ionuț Bârsan.

Comisarul șef Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție, a declarat că a fost deschis un dosar de urmărire penală pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând să se stabilească cu exactitate circumstanțele în care s-a petrecut totul. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Flutur: Despre Bucovina trebuie vorbit și luptat în fiecare zi

Săptămâna aceasta a debutat cu manifestări prilejuite de Ziua Bucovinei. Iar ziua de luni a …