Saturday , December 3 2022

aRetea româneasca de munca ilegala, cu legaturi la Suceava, destructurata în Franta

Conform poli]iei franceze, o firm\ specializat\ în construc]ii, cu sediul în Fran]a, lucra cu o alta, din Suceava, care ar fi trimis muncitorii `n Val-d’Isère, ace[tia fiind pl\ti]i pe baza salariilor din Rom=nia, f\r\ borderouri de plat\ n poli]i[tii francezi au fost la Suceava dar nu au descoperit nicio activitate a respectivei firme
Poli]ia de frontier\ a destructurat o re]ea româneasc\ de munc\ ilegal\, în principal la Val-d’Isère [i Grenoble, în Alpi, arestând 29 de persoane în Fran]a [i trei în România, a anun]at vineri o surs\ din cadrul poli]iei, citat\ de AFP.
“Prejudiciul minim contabilizat în aceast\ diminea]\ (vineri, n.red.) se ridic\ la un milion de euro în materie de cotiza]ii sociale” nepl\tite, a precizat aceea[i surs\.
În urma unui control efectuat la Val-d’Isère în august 2010, poli]ia a constatat c\ o firm\ specializat\ în construc]ii, cu sediul în Fran]a, lucra cu o alta, româneasc\.
Muncitorii români angaja]i nu aveau contract, erau pl\ti]i pe baza salariilor practicate în ]ara lor de origine, cu o durat\ de munc\ de 39 de ore, dintre care doar 35 pl\tite [i f\r\ borderou de plat\.
Administratorul român al acestei companii, înregistrate în România împreun\ cu alte dou\, fictive, a fost arestat la Marsilia, unde se instalase “în lux”, potrivit poli]iei.
Poli]i[tii francezi au mers în România, unde, cu ajutorul colegilor lor locali, au descoperit c\ firma în cauz\ exista la Suceava, dar nu avea nicio activitate la fa]a locului.
În ceea ce prive[te alte dou\ companii, ai c\ror administratori fictivi (un cuplu în cazul uneia [i o persoan\ în cazul ceilelalte) au fost aresta]i, una nu a exista niciodat\, iar cealalt\ a fost închis\ în ianuarie 2011, iar personalul concediat. (Mediafax)

Vezi si

Foresta încheie anul cu o deplasare dificilă la Bacău

  “Galben-verzii” joacă pe terenul celei de-a doua clasate sâmbătă, de la ora 14.00 Foresta …