Thursday , February 2 2023

Arestat preventiv pentru că a fost prins de mai multe ori beat la volan și fără permis

Un bărbat trimis în judecată în două dosare penale pentru conducere fără permis a fost arestat preventiv după ce a fost prins din nou conducând fără permis și cu o alcoolemie de 0,32 mg/lmasina-politia-rutiera

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și au solicitat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Suceava arestarea preventivă a lui Costinel Iacob, în vârstă de 41 de ani, din localitatea Dumbrăveni, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de „conducere a unui vehicul fără permis de conducere”.

Astfel cum rezultă din probatoriul administrat până în acest stadiu al cauzei, ignorând cu rea-credință valorile sociale ocrotite de legea penală cu privire la desfășurarea în condiții normale a circulației pe drumurile publice, la data de 1 august 2018, în jurul orei 21.00, inculpatul a condus autoturismul marca Volkswagen pe raza localității Dumbrăveni, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, cu o concentrație de 0,32 mg/l alcool pur în aerul expirat și fără a avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, fiind depistat în flagrant de organele de poliție.

În cursul cercetărilor s-a constatat că inculpatul nu este la primul contact cu legea penală, suferind anterior două condamnări tot pentru săvârșirea infracțiunii de „conducere a unui vehicul fără permis de conducere”, fapta din prezenta cauză fiind comisă în stare de recidivă postcondamnatorie. La data de 2 august 2018, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Suceava a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava și a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 de zile.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, a circumstanțelor de comitere a faptelor și a stabilirii răspunderii penale. Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. (D.Z.)

 

Vezi si

Ministrul Mediului: ”Vom porni programul «Rabla local» în luna martie”. La Suceava, anul trecut, Primăria estima aproximativ 2.500 de beneficiari

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat joi, la Bistriţa, că programul “Rabla …