Monday , October 3 2022

Aqua parkul Sucevei, din nou la licitație

Primăria Suceava a scos iar la licitație, pe 17 octombrie, proiectarea unui aqua park în vecinătate  viitoarei Sali Polivalente. Scopul realizării documentației este în vederea obținerii finanțării nerambursabile pe Programul Operațional Regional. Cel puțin în prima jumătate a anului în curs se vehicula faptul că în cadrul Programului Operational Regional pentru perioada 2021 – 2027, la Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est cu sediul la Piatra Neamț, în portofoliul de proiecte de 100 milioane euro Primăria Suceava a prins pentru finanțare Aqua-Park Municipiul Suceava cu valoarea estimată la 10,2 milioane de euro.


Prima dată, licitația a avut loc pe 15 iunie, dar niciuna din firme nu a depus oferte conforme. Cele două oferte depuse erau din partea Total Businnes Land SRL din Alba Iulia cu terți susținători și Invigsion (lider de asociere), Neo Structural Enginnering SRL și Nox Internațional SRL din București. Ambele oferte depuse la prima licitație au fost respinse în etapa evaluării propunerii tehnice.
Dacă de data asta Primăria Suceava va reuși să încheie un contract, atunci proiectul aqua-parkului va fi gata în 8 luni și, teoretic, în alte zece luni va fi depus dosarul cererii de finanțare. Asistența tehnică din partea proiectantului pe durata realizării lucrării este preconizată pentru 18 luni.
Fiind o lucrare foarte complexă, prețul cel mai scăzut nu este criteriul de selecție, ci „cel mai bun raport calitate – preț” în care compoinenta financiară are o pondere de doar 34%. De asemenea, vor fi necesari 11 experti tehnici în cadrul proiectării si pentru fiecare din aceștia punctajul va fi de maximum 6%. Perioada contractului este de 36 luni, pentru realizarea documentației și asistență pentru depunerea proiectului pe fonduri europene, respectiv studiu topografic, audit energetic, studiu de fezabilitate, documentație obtinere avize și acorduri, proiectul tehnic, autorizație de construire și organizarea execuție, caietul de sarcini pentru licitație.
Chiar dacă lucrurile ar decurge conform planului și nu ar fi sincope în sensul că durata proiectării și a identificării unor surse de finanțare nerambursabile ar fi de numai un an și jumătate iar lucrarea cu tot cu licitație s-ar face tot într-un an și jumătate, unii ar putea considera că finalul lui 2025 este un termen prea lung. Conform temei de proiectare, Aqua-Park-ul va fi pe o suprafață de 3,5 hectare teren și va avea o clădire principală compusă dintr-un ansamblu de bazine, piscine, topogane pe categorii de vârstă, grupuri sanitare, spații comerciale, birouri și spații administrative, vestiare și case de bilete, un ansamblu Wellness & SPA, un punct de prim ajutor pe o suprafață desfășurată de 10.000 mp. Pe diferența de 25.000 de metri pătrați vor fi amenajate piscine exterioare între care una cu valuri și una cu zonă de jacuzzi, topogane exterioare independente, o plajă exterioară, bază de observare pentru post de salvamar, fântână arteziană, dușuri, grupuri sanitare, spații tehnice, locuri de parcare. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Terenul viitoarei clădiri a Facultății de Medicină a fost transferat în administrarea USV

Consilierii județeni suceveni au aprobat trecerea unei suprafețe de teren de 1.440 de mp. din …