Saturday , July 20 2024

Aproximativ unul din zece suceveni s-a vaccinat deja împotriva SARS-CoV-2

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu apreciază că aproximativ 10% din populația reședinței de județ s-a vaccinat împotriva noului coronavirus. Edilul a precizat, în cadrul unei conferințe de presă susținută online în dimineața zilei de miercuri, 24 martie, că nu are o situație precisă cu privire la câți suceveni au făcut și rapelul, însă din datele de la ora actuală rezultă că până luni, 22 martie, peste 24 de mii de vaccinări au fost făcute la cele patru centre de vaccinare: unul la spital și alte trei organizate de Primărie în tot atâtea locații.

„Conform datelor, pe care mi le-au furnizat cei de la Direcția de Sănătate Publică Suceava, în municipiul nostru au fost făcute în perioada 27.12.2020 – 22.03.2021, un număr de 24.764 de vaccinări, respectiv: 20.304 cu doze Pfizer, 2.288 cu doze Moderna și 2.172 cu doze AstraZeneca, în centrele de vaccinare de la Spitalul Județean Suceava; C.N. ștefan cel Mare; școala Miron Costin din Burdujeni și cel de la Iulius Mall. Singura modalitate, în acest moment, de limitare a răspândirii virusului este vaccinarea. Doamne ajută!”, a declarat primarul Ion Lungu. (D.P.)

Vezi si

Șase licee din județul Suceava au obținut certificatul de ”Școală Europeană”. Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” are cel mai mare punctaj din țară, în acest an

Cel mai mare punctaj dintre toate cele 104 unități școlare care au dobândit în acest …