Thursday , February 9 2023

Aproximativ 13.500 de turiști și-au petrecut minivacanța de 1-5 iunie în Bucovina

 “Am cerut și voi continua să insist pentru realizarea de covoare asfaltice pe drumurile naționale ce traversează județul. Vedeți cum arată aceste drumuri, chiar de la intrarea în județ. Nu trebuie să mai arate așa”, a declarat ieri președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care consideră că pe timpul verii se va atinge un “vârf de sarcină” pentru infrastructura rutieră din județ 

  flutur conf de presa 16 aug 2016

Președintele Consiliului Județean, ­Gheor­ghe Flutur, a realizat ieri o statistică în ceea ce privește activitatea turistică din județ în minivacanța de la începutul lunii iunie. Potrivit calculelor făcute, gradul de ocupare a structurilor de cazare în perioada 1-5 iunie a.c. a fost de 75% în Suceava, 85% în Vatra Dornei, 90% în Câmpulung Moldovenesc; 100% în Vama; 100% în Gura Humorului; 100% în Putna – Sucevița. „In total, un număr de aproximativ 13.500 de turiști și-au petrecut minivacanța de 1-5 iunie în Bucovina. Facilitățile de agrement, în special parcurile de aventură, piscinele  cu SPA, centrele de echitație nu au reușit să facă față solicitărilor grupurilor de copii și tineri”, a transmis președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur.

Seful administrației publice județene a declarat că „va trebui ca în continuare, împreună cu asociațiile de turism și cu primăriile să fie încurajate și sprijinite investițiile pentru turismul activ. Mă refer la piscine, inclusiv cele cu apă  sărată, trasee turistice. Trebuie făcute noi parcări, neapărat și cât mai repede”, a spus Flutur, arătând că “Bucovina este din ce în ce mai atractivă. Mă gândesc la faptul că în această vară debutăm cu Festivalul Stefanian, urmează Festivalul de Artă Medievală, care vor constitui «vârfuri de sarcină» și pentru infrastructura de transport a județului. Avem de pregătit fluidizarea traficului. Apoi județul Suceava, județ turistic,  are nevoie de drumuri corespunzătoare. Am cerut și voi continua să insist pentru realizarea de covoare asfaltice pe drumurile naționale ce traversează județul. Vedeți cum arată aceste drumuri, chiar de la intrarea în județ. Nu trebuie să mai arate așa”, a conchis președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Președintele Consiliului Județean Suceava a  făcut ieri și o trecere în revistă a felului în care obiectivele turistice din cadrul Muzeului Bucovinei au atras vizitatori în minivacanța 1-4 iunie.  “In perioada 1-4 iunie, la Cetatea de Scaun a Sucevei, Muzeul de Istorie, Muzeul ­Sa­tului Bucovinean, Muzeul de Stiințele Naturii și Muzeul Ciprian Porumbescu, care aparțin de Muzeul Bucovinei, s-au înregistrat 15.789 de vizitatori”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava.  El a mai spus că până ieri, de la începutul anului 2017, în obiectivele muzeale ale Muzeului Bucovinei s-au înregistrat 94.075 de vizitatori. „După cinci  luni, în acest an avem deja cu peste 10.000 de vizitatori mai mulți față de primele șase luni ale ­a­nului trecut, când s-au înregistrat 83.988 vizitatori”, a declarat Gheorghe Flutur.  (O.S.)

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …

One comment

  1. astea sunt cifre made Flutur , gogosi adevarate.