Aprobare pentru finanțare europeană la un drum ce duce spre frontiera cu Ucraina

07 august 2020, 7:55

„Sper pe programul următor să continuăm proiectele legătura între Izvoarele Sucevei și Cîrlibaba prin zona Bobeica și legătura tot pe programe europene dintre Cîrlibaba și Brodina pe la Valea Brodinei, pe Brodina de Jos, un drum paralel cu frontiera de care este mare nevoie”, a declarat Gheorghe Flutur

Gheorghe Flutur, Obiectiv, Suceava

Gheorghe Flutur, presedintele Consiliului Judetean Suceava

Proiectul care vizează modernizarea sectorului de drum județean care leagă comuna Izvoarele Sucevei de granița cu Ucraina, localitatea șepit a fost aprobat, joi, 6 august, la finanțare. Un anunț în acest sens a fost făcut de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, și a precizat că proiectul va fi finanțat prin programul transfrontalier comun România – Ucraina. „Am primit azi o veste foarte bună. Sunt bucuros că terminăm legătura dintre Cîmpulung Moldovenesc și frontiera cu Ucraina și este un pas uriaș spre deschideri de noi conexiuni cu țara vecină Ucraina”, a spus ­Gheor­ghe Flutur.

Valoarea investiției este de 3,2 milioane de euro din care 2 milioane de euro sunt bani europeni iar 1,2 milioane de euro sunt bani care vor fi alocați de Consiliul Județean Suceava. „Extrem de importantă este ieșirea în Ucraina prin această zonă pentru că și ucrainenii au un proiect transfrontalier de modernizare. Sperăm să deschidem acest punct de frontieră de la șepit-Izvoarele Sucevei. Noi am mai modernizat drumul de la Ulma. Așteptăm reluarea discuțiilor cu Ucraina și la Vicovu de Sus”, a spus Gheorghe Flutur.

De fapt, după cum a spus președintele CJ Suceava, va fi modernizat tronsonul rămas de 3 kilometri de drum. Asta pentru că porțiunea de drum județean de la intersecția cu DN17 până la Izvoarele Sucevei a fost reparată în ultimii ani, în general cu finanțare de la bugetul județean. „E important de știut pentru suceveni că drumul care leagă DN17 de Izvoarele Sucevei prin Fundu Moldovei, Breaza, Moldova Sulița a fost modernizat în acești trei ani de mandat al meu. Drumul arată foarte bine mai puțin această porțiune pentru care s-a primit astăzi aprobare de finanțare. Sper pe programul următor să continuăm proiectele legătura între Izvoarele Sucevei și Cîrlibaba prin zona Bobeica și legătura tot pe programe europene dintre Cîrlibaba și Brodina pe la Valea Brodinei, pe Brodina de Jos, un drum paralel cu frontiera de care este mare nevoie”, a declarat Gheorghe Flutur. (D.P.)

 

reportersite