Sunday , January 29 2023

Aproape toți sucevenii racordați la sistemul public de termoficare îngheață astăzi în case

Thermonet închide azi căldura și apa caldă în aproape tot orașul Suceava, de dimineață de la 6.00, până diseară la ora 20.00. Cel puțin 11.000 de locuințe racordate la sistemul public de termoficare vor fi lăsate de Thermonet  fără apă caldă și căldură după ce au descoperit o avarie la magistrala II, care alimentează cartierele Centru, Zamca, George Enescu, Obcini și Areni. “Este imperios necesară această oprire pentru remedierea avariei”, a transmis Thermonet, pe căi lăturalnice, sucevenilor cărora, culmea cinismului, firma le-a mai și mulțumit anticipat “pentru înțelegere”. După avalanșa de avarii pe care firma botoșăneană  nu le-a putut gestiona în ultimele zile, printre consilierii locali suceveni deja se poartă discuții despre cum se poate rezilia urgent contractul cu cârpacii de la Thermonet și cuantumul despăgubirilor pe care firma trebuie să le plătească  sucevenilor

 avarie thermonet 2

La primul contact cu iarna adevărată, “impetuoasa” societate botoșăneană Thermonet, care a a reușit să elimine toți concurenții de pe piața de termoficare din municipiul Suceava, a dat în mod repetat “cu mucii în fasole”. Culmea neprofesionalismului, dacă nu se vor petrece alte evenimente mai grave, o reprezintă faptul că azi, joi, 12 ianuarie a.c., aproape toate locuințele racordate la sistemul public de agent termic vor sta la rece. Motivul – o avarie pe magistrala II de termoficare. Indolenți și fără respect pentru proprietarii celor 11.000 de locuințe din municipiul reședință de județ, au transmis selectiv în mass-media locală, ieri după amiază, un anunț prin care se arăta că furnizarea căldurii și apei calde va fi oprită joi în aproape tot municipiul Suceava, cu excepția cartierului Burdujeni, ca urmare a unei avarii grave laoficare, care alimentează cartierele Centru, Zamca, George Enescu, Obcini și Areni. În total, peste 11.000 de lo­cuințe racordate la sistemul centralizat de termoficare, prin intermediul a 39 de puncte termice, vor fi afectate de oprirea temporară a căldurii și apei calde. Aceste informații au ajuns la Primăria munici­piului ieri după-amiază în jurul orei 16.30. Viceprimarul Lucian Harșovschi a apreciat că firma Thermonet ar fi trebuit să anunțe Primăria și pe sucevenii care încă mai sunt racordați la rețeaua publică de termoficare măcar cu câteva ceasuri mai devreme și, în orice caz, anunțul trebuia să fie trimis pe toate canalele media pe care firma ce asigură serviciul public de alimentare cu apă caldă și căldură le are la dispoziție către sucevenii vizați.

Tehnic vorbind, pentru remedierea avariei, Thermonet a decis să oprească azi furnizarea de agent termic  în oraș, pentru a goli conducta magistrală II, în zona Calea Unirii, acolo unde au fost depistate pierderi semnificative. Acum mai bine de un an, cam în aceeași zonă, a fost o avarie asemănătoare, cei de la Thermonet reușind să sudeze crăpătura din conductă, cârpeala fiind bună doar pentru puțină vreme.

Conform celor de la Thermonet, fur­ni­­zarea căldurii în municipiul Suceava va fi oprită începând cu ora 06.00 a zilei de astăzi, joi, 12 ianuarie și ar putea fi reluată în aceeași zi, pe la ora 20.00. Dacă mai contează cumva, meseriașii de la Thermonet au transmis că “este imperios necesară această oprire pentru remedierea avariei. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, dar vă asigurăm că intervenția este de maximă urgență, iar salariații societății noastre vor depune tot efortul necesar pentru remedierea problemei”. Mai mult, specialiștii în termoficare adaugă, în comunicatul de pre­să, și un sadic “vă mulțumim pentru înțelegere”.

In doar doi ani de funcționare a firmei Thermonet, mulți suceveni s-au săturat și au decis să întrerupă relația contractuală cu acest furnizor plin de sine și neserios. Se știe că anul trecut un număr foarte mare de locuitori din orașul Suceava a dorit să renunțe la relația toxică cu Thermonet, dorind să își instaleze centrale termice individuale, de apartament. Numai că șefii de la Thermonet au pus atât de multe opreliști oamenilor, încât cei care nu au putut să se rupă de sistemul termoficării centralizate gestionat de firma privată Thermonet s-au trezit că sunt sclavi acestei companii, fără nicio șansă de a ieși din cercul vicios. Cert este că acum consilierii locali su­ceveni vor trebuia să ceară din socoteală cârpacilor de la Thermonet, discuțiile despre rezilierea contractului și solicitarea de despăgubiri începând deja, dupa avalanșa de avarii pe care Themonet nu a putut să le gestioneze în ultimele zile.  (N.R.)

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …

3 comments

  1. Citesc pe site ca “marea lucrare “s-a termina pe la ora 14.30!!!,urmeaza umplerea conductei tur si pe la ora 18 vom avea de toate (apa calda si caldura ).Dar asta-i una din carpeli ;pe cand prognozati urmatoarea ????

  2. Ce spune acum primarul lungu?Ce explicatii da locuitorilor Sucevei ,dupa ce a permis si a pus la cale situatia in care ne aflam:prin falimentarea Termica etc.?Dar se intelege ca in primarie si acasa are centrala termica proprie.

  3. Domnilor, atita timp cit la thermonet are interese primarul , fiti siguri ca lucrurile vor continua in aceeasi nota de bataie de joc !