Wednesday , October 4 2023

Aproape două milioane de euro pentru reabilitarea energetică a Şcolii 10 din Burdujeni

Indicatorii tehnico-economici pentru creșterea eficienței energetice a Şcolii Gimnaziale nr. 10 din cartierul Burdujeni au fost adoptați în ședința extraordinară a Consiliului Local al municipiului Suceava din data de 6 iunie, proiectul de hotărâre fiind inițiat de primarul Ion Lungu.

Valoarea totală propusă a obiectivului de investiții respectiv a fost de aproape 9,36 de milioane de lei. Finanțarea a fost accesată prin PNRR iar după realizarea documentației va urma o licitație de execuție a lucrărilor de creștere a eficienței energetice.

La unitatea de învățământ situată în cartierul Burdujeni s-a materializat un proiect de mansardare, în curs fiind și construirea unei săli de sport moderne, ambele lucrări fiind cu fonduri de la bugetul local.

„Şcoala Gimnazială nr. 10 cunoaște o transformare în bine, ca toate școlile din municipiul Suceava, de altfel. După cum se știe, în urmă cu 2 ani acolo s-au făcut lucrări de mansardare, iar în acest moment se lucrează la sala de sport. Sunt convins că la începutul anului an școlar sala respectivă va fi dată în funcțiune, și, iată, vine și acest proiect de reabilitare și de eficiență energetică”, a spus primarul Ion Lungu.

Şcoala 10 este una din cele mai mari – având peste o mie de elevi – din municipiul Suceava. Proiectul de creștere a eficienței energetice este ceva mai mare decât la clădirea principală de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” și de la cantina de la CN „Petru Rareș”, dar mai mic decât la Şcoala gimnazială nr. 9 Ion Creangă din Obcini, la toate acestea fiind deja inițiate și licitații pentru atribuirea contractului de lucrări, ceea ce la Şcoala 10 încă nu s-a pus în practică, dar foarte probabil că se va face zilele următoare odată ce marți ai fost aprobați indicatorii tehnico-economici.

Despre sala de sport având două niveluri funcționale – respectiv parterul cu teren de sport pentru baschet, tenis și volei, dar și o zonă pentru exerciții de încălzire – menționăm că va fi dotată cu instalații de climatizare moderne, inclusiv cu o centrală de tratare a aerului, cu recuperator de căldură și sistem de răcire cu aer, dar și cu panouri solare, în vederea asigurării apei calde menajere. Constructor este firma Simion Tehnoconstruct Botoșani. La demisolul sălii de sport sunt prevăzute sala de tenis de masă, sala de forță și mobilitate, sala pentru aerobic și dansuri, birouri pentru profesori, vestiare, cât și spații tehnice. (D.P.)

Vezi si

Motorina s-a scumpit din nou, prețul se apropie tot mai mult de 8 lei pe litru

Petrom, liderul pieței carburanților, a scumpit marți, 3 octombrie, motorina standard cu 5 bani pe …