Wednesday , October 4 2023

Aproape doi kilometri de drum comunal vor fi transferați la drumurile județene

În ședința de miercuri, 31 mai a Consiliului Județean (CJ) Suceava va fi supusă aprobarea preluării în domeniul public al județului Suceava a drumului comunal DC 28 A Capu Câmpului-Păltinoasa. În 27 aprilie 2023 a fost aprobată solicitarea trecerii în domeniul public al județului Suceava a DC 28A, km 0+000 – 1+075, din domeniul public al Comunei Capu Câmpului, respectiv km 1+075 – 1+475, din domeniul public al Comunei Păltinoasa, în vederea schimbării încadrării în categoria drumurilor județene. De asemenea, drumul urmează să fie transferat în administrarea Direcției Județene de Drumuri și Poduri Suceava.

Astfel, această rută ar urma să fie considerată – odată ce va fi pusă în aplicare preluarea – drum județean cu indicativul DJ 177 F. De altfel, singura legătură spre comunele Mălini și Slatina este podul peste râul Moldova, de pe DJ 209A, km 23+744.

Proiectul de hotărâre a fost inițiat de vicepreședintele CJ Suceava Vasile Tofan (foto), iar potrivit raportului de aprobare DC 28A face legătura între Capu Câmpului, de la intersecția cu DJ 177C și extravilanul localității Capu Codrului, la intersecția cu DN 2E, în cazul producerii unor calamități naturale fiind o variantă de circulație pentru zona Mălini – Slatina. „Este necesar ca drumul comunal DC 28A să fie preluat în domeniul public al Județului Suceava, declarându-se bun de interes public județean și să fie încadrat din categoria funcțională a drumurilor de interes local în categoria funcțională a drumurilor de interes județean, atribuindu-se în acest sens indicativul de drum județean DJ 177F, aceasta având traseul cu punct de început km 0+000 din DJ 177C Capu Câmpului  și punct de sfârșit, km 1+475, intersecția cu DN 2E Capu Codrului”, a precizat Vasile Tofan. (D.P.)

Vezi si

Motorina s-a scumpit din nou, prețul se apropie tot mai mult de 8 lei pe litru

Petrom, liderul pieței carburanților, a scumpit marți, 3 octombrie, motorina standard cu 5 bani pe …