Monday , December 5 2022

Aproape 800 de lămpi noi de iluminat public vor fi instalate în municipiul Suceava pe axul rutier principal și câteva străzi secundare

Primăria municipiului Suceava va demara un nou proiect în vederea continuării modernizării iluminatului public. După cum a anunțat primarul Ion Lungu, în conferința de presă de miercuri, 20 octombrie, vor fi montate 781 de lămpi tip led pe axul principal, dar și în alte zone din oraș, mai cu seamă în cartierul de case construit pe Dealul Mănăstirii, la ieșirea din Burdujeni spre Botoșani.

Astfel, va fi modernizat iluminatul public pe strada Sofia Vicoveanca, bulevardul 1 Mai, bulevardul 1 Decembrie, strada Ştefan cel Mare, bulevardul Ana Ipătescu, Calea Unirii, Calea Burdujeni, străzile Cuza Vodă, Eusebiu Camilar, Mircea Hrișcă, Mircea Motrici, Constantin Sofroni, Emil Cioran, Iuliu Maniu, pictor Şerban Rusu Arbore și Cernăuți Fundătură. Achiziționarea de lămpi noi de iluminat public va fi posibilă în condițiile în care municipalitatea suceveană a atras de la Administrația Fondului de Mediu suma de 5 milioane de lei.

Primarul Ion Lungu a precizat că pentru o parte din zone și a dat exemplu cartierul de pe Dealul Mănăstirii nu s-a putut face modernizarea rețelei de iluminat întrucât nu erau fonduri suficiente prevăzute la precedentele proiecte de iluminat public cu fonduri elvețiene sau cu fonduri europene. Este adevărat că proiectele cu finanțare europeană au inclus și alte componente, nu doar înlocuirea lămpilor existente de pe axul principal rutier cu altele mai performante. (D.P.)

Vezi si

Călăreț rănit de un șofer băut, pe DN 18, la Ciocănești

Sâmbătă seara, la ora 17.32, un bărbat de 36 ani, din comuna Ciocănești, în timp …