Wednesday , February 8 2023

Aproape 800 de candidați din toată țara, înscriși pentru admiterea la Şcoala Militară de Subofițeri de Jandarmi ”Petru Rareș” Fălticeni

Concursul de admitere la Şcoala Militară de Subofițeri de Jandarmi ”Petru Rareș” Fălticeni, sesiunea octombrie-decembrie a.c., a atras 797 de candidați din toată țara. Dintre aceștia, 275 vor susține proba de evaluare a performanței fizice în alte centre de selecție din țară. Aceștia sunt candidații care au trecut de evaluarea psihologică și vor continua procesul de selecție, însă numărul celor care s-au înscris inițial pentru admiterea la unitatea militară care școlarizează subofițeri jandarmi, de la Fălticeni, a fost cu circa 40% mai mare. Se pare că și la celelalte centre zonale din țară procentul candidaților care au picat testarea psihologică din cadrul sesiunii de admitere din această perioadă a fost la fel de mare.

Şcoala Militară de Subofițeri de Jandarmi ”Petru Rareș” Fălticeni are disponibile 350 de locuri pentru admiterea din sesiunea octombrie-decembrie a.c., la specializarea subofițer de jandarmi, astfel că și în această sesiune se înregistrează concurență. Au optat pentru unitatea de învățământ din județul nostru candidați care provin din Argeș, Alba, Arad, București, Bacău, Bihor, Bistrița, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Satu Mare, Sălaj, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vrancea și Vaslui.

La proba de evaluare a performanței fizice, care va avea loc între 23 și 29 noiembrie a.c., nu se admit contestații, repetări sau reexaminări.

Proba scrisă va fi organizată în data de 10 decembrie, la unitățile de selecție, și vor participa doar candidații care trec de proba fizică. Rezultatele provizorii obținute de candidați la probele de concurs vor fi postate pe site-ul oficial al unităților de învățământ pentru care au optat candidații, până la data de 11 decembrie. Examinarea medicală are loc în perioada 15 decembrie a.c.– 20 ianuarie 2023, iar rezultatele finale vor fi afișate până pe 25 ianuarie 2023. (O. NUȚU)

Vezi si

Garda de Mediu a depistat un gater ilegal într-o curte din comuna Mănăstirea Humorului

În urma unor sesizări, Garda de Mediu Suceava și reprezentanți ai IPJ Suceava au efectuat …