Sunday , January 29 2023

Aproape 700.000 de euro pentru modernizarea secției de Cardiologie a SJU Suceava

Studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Amenajare și dotare sală pacing cardiac și de electrofiziologi, în cadrul secției de Cardiologie” va fi supus aprobării în ședința Consiliului Județean Suceava de miercuri, 30 martie.

Un proiect de hotărâre în acest sens a fost inițiat de vicepreședintele Consiliului Județean, Cristinel Crețu. Investiția a fost estimată la 3,465 de milioane de lei cu TVA inclus și va fi finanțată din bugetul Consiliului Județean, durata de execuție a lucrărilor fiind estimată la 6 luni. În acest fel, Consiliul Județean Suceava continuă să investească masiv – în linia de altfel caracteristică pentru ultimii 14 ani – în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan Cel Nou”, de data aceasta eforturile fiind îndreptate spre amenajarea unei săli pentru acordarea de îngrijiri pe termen lung purtătorilor de stimulatoare cardiace.

„În ultimii 12 ani stimularea electrică a progresat mult în domeniul resincronizării ventri­culare cu terapie complementară pentru pacienții cu insuficiență cardiacă refractară la tratament și întârziere de conducere ventriculară. Urmărirea pe termen lung a unui purtător de stimulator implică existența unei secții cu o organizare corespunzătoare, a cărei infrastructură și personal să asigure o evaluare periodică de sănătate a pacientului. Rezultă astfel oportunitatea amenajării și dotării unei săli de pacing cardiac și electrofiziologie în cadrul secției de cardiologie a Spitalului Județean, care să creeze posibilitatea unui act medical optim capabil să salveze, să îmbunătățească și să prelungească viața pacientului”, se spune în raportul care este atașat proiectului de hotărâre. (D.P.)

 

Vezi si

Peste 120 de polițiști suceveni, cu 45 de mașini, prezenți pe șosele, pentru monitorizarea și fluidizarea traficului. Recomandări pentru șoferi în condiții de iarnă

Peste 120 de polițiști și 45 de autospeciale de poliție se află pe drumurile publice …