Friday , December 2 2022

Aproape 70 de refugiați din Ucraina au ajuns la UPU în ultima săptămână

În prezent, nouă refugiați sunt internați la Spiutalul Județean Suceava. O femeie a născut luni o fetiță perfect sănătoasă

În ultima săptămână, aproape 70 de refugiați din Ucraina au ajuns la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean Suceava. Mai exact, 68 de persoane au avut nevoie de asistență medicală, dintre care 13 au fost spitalizate. ”De pe data de 14 martie și până astăzi, 68 de cetățeni refugiați din Ucraina au fost consultați în UPU, dintre care 13 au fost internați. În prezent, în spital, sunt nouă cetățeni refugiați”, a declarat medicul urgentist Dan Teodorovici (foto), purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean Suceava.

Dintre aceștia, patru sunt copii, internați în secția de Pediatrie, doi pacienți sunt internați în secția de Gastroenterologie, iar în secțiile de Ginecologie, Neurologie și Balneofizioterapie este câte un pacient refugiat.

O femeie din Ucraina a născut luni după-amiază o fetiță perfect sănătoasă, care cântărea patru kilograme la naștere și se pare că în cursul săptămânii viitoare ar trebui să nască și sora ei. Cele două femei însărcinate au fugit din calea războiului și chiar dacă nu știu când își vor mai vedea soții, se simt acum în siguranță. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Filtre rutiere și controale făcute de polițiști în pub-uri și săli de jocuri din Vicovu de Sus

Având în vedere evoluţia situaţiei operative  la nivelul zonei de competență a Poliției Orașului Vicovu …