Friday , September 30 2022

Aproape 70 de milioane de lei, bugetul pe acest an al Fălticeniului

sedinca CL Falticeni ianuarie 2014 [800x600]

La şedinţa de Consiliu Local dedicată votării bugetului a fost prezent preşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Cătălin Nechifor

Joi după amiază, Consiliul Local Fălticeni a aprobat în unanimitate proiectul de buget întocmit de executivul fălticenean. Potrivit unui comunicat de presă, Primăria Fălticeni mizează în acest an pe un buget în sumă de 69.330.110 lei, Pe secţiunea de funcţionare prevederile bugetare se situează la cifra de 54.159.860 lei, iar partea alocată investiţiilor, cea mai mare din ultimii 4 ani, se ridică la 8.227.400 lei. În ceea ce priveşte investiţiile, cele mai importante alocări bugetare vizează următoarele capitole: învăţământ – 2.128.000 lei, muzee şi Casa de Cultură – 740.000 lei, Transporturi -reabilitare străzi, poduri, etc – 2.980.000 lei, Sănătate – 500.000 lei cu precizare că la acest capitol se vor adauga fondurile care vor fi alocate de la Ministerul Sănătăţii pentru continuarea lucrărilor la noul spital, cofinanţarea proiectelor europene – 750.000 lei, sport – 200.000 lei, evenimente culturale – 400.000 lei, consultanţă, studii, proiecte, expertiză pentru viitoare proiecte europene – 500.000 lei, culte – 380.000 lei. Au mai fost alocate fonduri pentru lucrări de utilitate publică şi pentru capitolul ordine şi siguranţă publică. Fondul de rezervă constituit la bugetul local este de 2.000.000 de lei.
La şedinţa Consiliului Local Fălticeni au participat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava – Ioan Cătălin Nechifor şi vicepreşedintele Alexandru Rădulescu.
„Este un an bun pentru Municipiul Fălticeni. Avem de acoperit cheltuieli importante la secţiunea de funcţionare însă înregistrăm şi un procent record, de 12%, pentru investiţii. Practic alocarea financiară pentru investiţii în anul 2014 s-a dublat faţă de anul 2010. Avem prevederi recod pe toate secţiunile bugetare, ceea ce denotă că ne facem cum trebuie treaba în ceea ce priveşte colectarea veniturilor”,a declarat primarul municipiului Fălticeni, Gheorghe Cătălin Coman.
Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Ioan Cătălin Nechifor a considerat că „ este impresionant, în condiţiile în care România nu are încă o creştere economică foarte mare, să aveţi o componentă atât de mare pentru dezvoltare. Sunt convins că toate proiectele care au trecut astăzi prin votul dumneavoastră sunt prioritare, aşa cum sunt convins că mai sunt multe alte lucruri de făcut în viitor. Întotdeauna când avem posibilitatea, atât eu cât şi colegii mei ajutăm Fălticeniul, şi cred că asta s-a simţit, pentru că Fălticeniul are nevoie mai mult decât alte localităţi de un impuls pentru dezvoltare. Este un oraş cu mulţi locuitori, care a trecut printr-o recesiune economică şi industrială importantă, dar este şi un oraş care îşi păstrează componenta culturală, componenta umană, la un nivel foarte ridicat”. (O.S.)

Vezi si

Plasă de lumini ornamentală, economică, amplasată în centrul Sucevei

Viceprimarul Lucian Harșovschi a anunţat că, începând din vineri seară, o plasă formată din sute …