Aproape 7.000 de suceveni s-au vaccinat până acum împotriva Covid-19

reportersite
21 ianuarie 2021, 18:36

Joi au fost programați la vaccinare 941 de suceveni. În cursul zilei de miercuri s-au vaccinat alte 1.076 de persoane. În următoarea săptămână sunt programate să se vaccineze încă 7.538 persoane.

De la debutul campaniei de vaccinare anti-Covid 19, în județul nostru s-au vaccinat 6.889 de persoane, dintre care 1.076 doar în cursul zilei de miercuri.

Cele mai multe imunizări s-au făcut la centrul de vaccinare de la Spitalul Județean, unde, în cursul zilei de miercuri, s-au imunizat 473 de persoane, în timp ce la Spitalul Municipal Rădăuti au fost vaccinate 153 de persoane. La Spitalul Municipal Fălticeni au primit trima doză de vaccin anti-Covid 120 de persoane, iar la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc alte 150. Cele mai puține imunizări s-au făcut la Spitalul Orășenesc Siret, în timp ce la unitatea spitalicească din Gura Humorului s-au imunizat alte 120 de persoane.

Pentru data de 21 ianuarie, în  etapa a II-a a campaniei de vaccinare, destinată persoanelor cu vârsta peste 65 ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum şi personalului-cheie care desfăşoară activităţi în domenii esenţiale, s-au înscris 941 persoane în vederea vaccinării împotriva Sars-Cov2.

”Menţionăm că în judeţul Suceava sunt deschise publicului pentru programare șapte centre de vaccinare, la Spitalul Județean Suceava, Spitalul Municipal Rădăuți, Spitalul Municipal Fălticeni, Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, Spitalul Orășenesc Gura Humorului, Spitalul Orășenesc Siret și Sala de sport Vatra Dornei”, a explicat Gabriela Băncilă, purtătoare de cuvânt în cadrul DSP Suceava.

În judeţul nostru, pentru următoarele șapte zile, a fost programat pentru vaccinare împotriva Sars-Cov-2 un număr de 7.538 persoane. Gradul de ocupare al locurilor de vaccinare este de 100% pentru următoarele 7 zile, iar singurul centru de vaccinare unde mai sunt sloturi disponibile este cel de la Sala de sport din Vatra Dornei. ”Acțiunea de vaccinare cu echipa mobilă continuă pe 21.01.2021 în Centrele de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică și Costâna”, a completat purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Gabriela Băncilă.

Reamintim că programările la vaccinare sunt condiţionate atât de numărul dozelor de vaccin aflate în stoc la momentul efectuării operaţiunii, cât şi de dinamica solicitărilor de înscriere la  momentul respectiv. (C.R.)