Monday , January 30 2023

Aproape 7.000 de pachete cu țigări de contrabandă, capturate la Brodina. Contrabandiștii au scăpat din nou

Miercuri, 29 septembrie , in jurul orei 15.20, un echipaj al poliției de frontieră, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a observat în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Brodina, patru persoane care transportau către interiorul țării, în spate, colete voluminoase.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză efectuând somațiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele și au fugit spre localitatea Brodina.

Pentru reținerea persoanelor în cauză, politistii  au tras două focuri de avertisment în plan vertical cu armamentul din dotare, conform prevederilor legale, însă acestea nu s-au oprit, fugind în direcții diferite.

Au fost informate autoritățile de frontieră din Ucraina despre eveniment, iar la fața locului au fost descoperite patru colete voluminoase care conțineau țigări.

Drept urmare, coletele cu țigări au fost transportate la sediul sectorului unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 6.900 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de peste 80.700 lei, cantitate care a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă, precum și pentru depistarea persoanelor implicate, urmând ca la final să fie luate toate măsurile legale ce se impun.

secretarasite

Vezi si

Aeroportul Suceava, locul doi într-un top european, din punct de vedere al creșterii procentuale a numărului de pasageri

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat sâmbătă, 28 ianuarie 2023, că, într-un clasament …