Wednesday , October 5 2022

Aproape 500 de amenzi date de polițiștii rutieri în doar trei zile

Aceștia au desfășurat o acțiune de verificare în domeniul transportului de persoane și mărfuri. Astfel, polițiștii au dat 497 de amenzi în valoare totală de 129.905 lei, au reținut 21 de permise de conducere și au retras 22 de certificate de înmatriculare 

 controale transportatori rutieri


Începând cu această lună, din ordinul ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă, în perioada 3 – 24 martie 2016, toate structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează la nivel național, pentru atingerea obiectivului principal al anului 2016 – siguranța cetățeanului.
Din dispoziția șefului Poliției Române, chestor de poliție Bogdan Despescu, în ultimele trei zile, polițiștii au acționat pentru verificarea respectării prevederilor legale în domeniul transportului de persoane și mărfuri, pentru siguranța traficului rutier, dar și pentru menținerea climatului de ordine și liniște publică. În județul Suceava, în urma acțiunilor, au fost verificate peste 535 de autovehicule, fiind constatate 10 infracțiuni.
În zilele de 10, 11 și 12 martie 2016, la nivel național, pentru verificarea respectării prevederilor legale în domeniul transportului de persoane și mărfuri, polițiștii au desfășurat acțiuni punctuale în județele limitrofe cu statele non-UE.
La nivelul județului Suceava, au fost organizate 23 de acțiuni și 22 de filtre rutiere, în cadrul cărora au fost controlate peste 500 de autovehicule. De asemenea, au fost constatate 10  infracțiuni și au fost aplicate 497 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 129.905 lei.
Siguranța rutieră și salvarea de vieți sunt, de asemenea, priorități ale Poliției Române. Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri au desfășurat activități de prevenire și combatere, fiind reținute 21 permise de conducere și retrase 22 certificate de înmatriculare.
Din cele 497 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiști, cele mai multe au fost date în cadrul acțiunilor de menținere a ordinii și liniștii publice și de creștere a gradului de siguranță rutieră. Astfel, 426 de sancțiuni au fost aplicate la OUG 195/2002 republicată privind circulația pe drumurile publice, cele mai multe dintre acestea, 156, fiind aplicate pentru depășirea regimului legal de viteză – una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere.
De asemenea, în cadrul acțiunilor de asigurare și menținere a climatului de ordine și siguranță publică, polițiștii au aplicat 51 de sancțiuni contravenționale la Legea 61/191, republicată.
Ca urmare a acțiunilor de prevenire, descurajare și combatere desfășurate și a prezenței sporite în teren a polițiștilor, în perioada de referință nu s-au înregistrat evenimente rutiere grave și nici acte de tulburare a ordinii și liniștii publice. (D.Z.)

Vezi si

politia, masina noua Obiectiv

Un bărbat și o femeie, beți cui, găsiți de polițiști în centrul Sucevei lângă un Mercedes cu o roată ruptă

 Nu e clar cine a condus mașina, dar bărbatul a  fost încătușat pentru că a …