Wednesday , April 7 2021

Aproape 400 de șoferi, testați cu etilotestul de polițiștii din zona Rădăuți

Aceștia au organizat o acțiune rutieră, ocazie cu care au dat 31 de amenzi în valoare totală de 16.585 de lei, au reținut trei permise de conducere și au retras trei certificate de înmatriculare 

 alcoolscop'

În seara de 8 spre 9 septembrie 2017, între orele 18.00 – 03.00, Serviciul Rutier Suceava și Poliția municipiului Rădăuți au organizat o acțiune pe raza municipiului și în mediul rural din zona de responsabilitate pe linia depistării șoferilor care conduc vehicule pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice și care încalcă legislația rutieră. În cadrul acțiunii au fost oprite și verificate peste 500 de autovehicule. Au fost testați cu aparatul etilotest 379 de șoferi. Au fost constatate trei infracțiuni, din care două pentru alcool și una pentru conducere fără permis. În cadrul acțiunii au fost date 31 de amenzi în valoare totală de 16.585 de lei, au fost reținute trei permise de conducere, toate pentru alcool și au fost retrase trei certificate de înmatriculare.

La data de 8 septembrie 2017, o patrulă din cadrul Secției 3 de Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 17A, pe raza comunei Marginea, mașina condusă de un bărbat de 28 de ani, din comuna Sucevița. În urma verificărilor făcute în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că acesta nu are permis de conducere pentru nicio ­ca­tegorie auto, iar autoturismul i-a fost încredințat pentru a fi condus pe drumurile publice de soția sa de 22 de ani, din comuna Sucevița, proprietara vehiculului. În acest caz a fost întocmit un dosar penal, bărbatul de 28 de ani fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, iar soția sa de 22 de ani sub aspectul comiterii infracțiunii de „încredințare a unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știa că nu posedă permis de conducere”.

In aceeași zi, la ora 20.30, o patrulă din cadrul Secției 3 de Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe strada Industrială, din localitate, autoturismul condus de un localnic de 32 de ani. Cum acesta mirosea a băuturi alcoolice, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele lui a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

La data de 9 septembrie 2017, al ora 01.10, a fost oprit pentru control pe strada Industrială, din comuna Marginea, mașina condusă de un localnic care mirosea a băuturi alcoolice, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i-au fost recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”. (D.Z.)

 

Vezi si

Președintele Academiei Române: Mănăstirea Voroneţ a fost, pentru istoria românilor, o adevărată universitate creştin-ortodoxă (FOTO-VIDEO)

Mănăstirea Voroneţ a fost, pentru istoria românilor, mai ales a celor de la sud şi …