Tuesday , May 17 2022

Aproape 400.000 de teste rapide de salivă, repartizate în școlile din județul Suceava. De marți reîncep testările

În unitatile de invatamant preuniversitar din judetul Suceava a inceput duminică distribuirea a 392.400 de teste rapide antigen noninvazive (de salivă).

Conform repartizarii facute de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ), testele vor ajunge în 7 centre judetene (Colegiul Tehnic ”Alexandru Ioan Cuza” Suceava, Colegiul Tehnic ”Samuil Isopescu” Suceava, Colegiul Tehnic Radauti, Colegiul National ”Nicu Gane” Falticeni, Colegiul Tehnic ”Latcu Voda” Siret, Colegiul Silvic ”Bucovina” Campulung Moldovenesc, Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului) și vor fi utilizate în școli începand de marți, 25 ianuarie.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a anunțat că procesul de achiziţie a 18.500.000 de teste rapide de salivă pentru depistarea COVID-19 a fost reluat după ce, vineri, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a respins, ca nefondată, contestaţia depusă de un operator economic privind această achiziţie .

 

Vezi si

În județul Suceava s-a autorecenzat 37.7% din populația rezidentă estimată. Perioada de autorecenzare s-a prelungit până pe 27 mai

Comunele Bălăceana, Ciocănești, Breaza, Moldova Sulița, Ilișești, Zamostea și municipiul Câmpulung Moldovenesc dețin locurile fruntașe, …