Thursday , February 2 2023

Aproape 4.000 de pachete cu țigări din Ucraina, “căzute din cer” la Bălinești

În data de 24 martie a.c., în jurul orei 3.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmației au sesizat, în zona de responsabilitate, un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni, care a traversat frontiera din Ucraina în România.

Imediat, s-a procedat la monitorizarea traseului și s-a informat Sectorul PF Dorohoi – ITPF Iași, care se afla pe direcția de deplasare a aparatului de zbor, iar la scurt timp polițiștii de frontieră au descoperit pe raza localității Bălinești, județul Suceava, 8 colete cu țigări.

În urma inventarierii acestora, a rezultat cantitatea de 3.950 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 47.000 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.      În cauză, polițiștii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

În aceeași zi, în jurul orei 20.00, un echipaj al poliției de frontieră a observat, pe direcția localității Straja, jud. Suceava, mai multe persoane care transportau de la frontiera de stat către interiorul țării colete voluminoase. În momentul în care persoanele respective au observat echipajul poliției de frontieră s-au dispersat în direcții diferite către localitatea Straja.

Imediat au fost informate autoritățile de frontieră ale sta­tului vecin concomitent cu cercetarea zonei, ocazie cu care au fost descoperite 6 colete cu țigări.Coletele cu țigări au fost transportate la sediul S.T.P.F. Suceava, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 9.750 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 115.000 lei. Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

 

Tot duminică, 24 martie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Brodina, au descoperit în apropierea frontierei de stat două colete cu țigări. În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 1.750 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 21.000 de lei. Țigările au fost ridicate în vederea confiscării iar în continuare se fac cercetări în vederea identificării persoanelor implicate și a do­cumentării întregii activități infracționale.

Vezi si

Circulație în condiții de iarnă, fără probleme deosebite, pe drumurile naționale din zona de munte a județului

Prefectura Suceava a informat joi dimineață că pe căile de circulație rutiere administrate de Secția …