Tuesday , December 6 2022

Aproape 300 de salariaţi de la Termica vor primi mâine preaviz

termica2

Ei vor intra practic în şomaj pe data de 30 mai, pentru că, conform legii, trebuie să treacă 20 de zile lucrătoare de la comunicarea deciziei de disponibilizare până la intrarea în şomaj. La SC Termica SA Suceava vor rămâne angajate 283 de persoane, care se vor ocupa de sectorul de termoficare – distribuţie şi transport al energiei termice şi, o parte, în zona de conservare a CET-ului

285 de salariaţi ai SC Termica SA Suceava vor intra în şomaj de pe data de 30 mai. Potrivit directorului general Ovidiu Dumitrescu, deciziile de disponibilizare vor fi comunicate începând cu data de 1 mai a.c. iar din data comunicării trebuie să mai treacă un interval de 20 de zile lucrătoare pentru ca salariaţii să intre, efectiv, în rândurile şomerilor.
Directorul general al societăţii Termica SA Suceava a evitat să facă afirmaţii în legătură cu cuantumul despăgubilor pe care cei 285 de salariaţi ai societăţii le vor primi odată cu disponibilizarea colectivă. Pe de altă parte, Ovidiu Dumitrescu a spus că 283 de persoane vor rămâne angajate la SC Termica SA Suceava, cele mai multe dintre acestea urmând să îşi desfăşoare activitatea în sectorul de termoficare – distribuţie şi transport al energiei termice în sistemul centralizat de termoficare – şi doar o parte în zona de conservare a CET-ului şi în cea de menţinere în funcţiune a centralei pe gaz şi păcură (CT 2).
Disponibilizările colective de la SC Termica au fost hotărâte în urma unui plan de reorganizare adoptat de Consiliul de Administraţie al societăţii, după care într-o şedinţă a Consiliului Local a fost adoptat planul de reorganizare. De atunci şi până acum, singura necunoscută era data efectivă de la care începe să fie demarat acest plan şi data la care cei peste două sute de salariaţi de la Termica vor îngroşa rândurile şomerilor.
De asemenea, unele discuţii punctuale s-au purtat în ce priveşte numărul efectiv al disponibilizaţilor, dacă aceştia vor fi peste 300 – maximul vehiculat find în jur de 330, ori sub acest plafon, în final optându-se pe o formulă care să menţină în câmpul muncii circa patruzeci de salariaţi ai Termica peste estimările cele mai pesimiste.
(D.P.)

Vezi si

Global Design a sărbătorit 20 de ani de activitate

Joi, 1 decembrie 2022, Global Design a sărbătorit 20 de ani de activitate, împreună peste …