Aproape 20.000 de suceveni s-au vaccinat până acum împotriva gripei sezoniere

reportersite
04 decembrie 2020, 8:10

La nivelul judeţului nostru nu a fost diagnostiat niciun pacient cu gripă, de la debutul sezonului rece. Numărul cazurilor de pneumonie şi viroze respiratoria a scăzut aproape la jumătate

Direcţia de Sănătate Publică a anunţat că niciun sucevean nu a fost, încă, diagnosticat cu gripă. De la debutul sezonului rece, aproape 20.000 de persoane din categoriile de risc au fost vaccinate gratuit. Cu toate acestea, în fiecare săptămână sunt suceveni care au nevoie de asistenţă medicală din cauza virozelor sezoniere şi a pneumoniilor, chiar dacă numărul pacienţilor ete mai mic. Mai precis, numărul pacienţilor care au ajuns la medic din cauza răcelilor în ultimele şapte zile a fost de 389, în scădere faţă de săptămâna trecută, când s-au înrgistrat 730 de cazuri. Dintre aceştia, la nivelul judeţului Suceava s-au înregistrat 296 de cazuri de îmbolnăviri prin infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, faţă de 557 de cazuri în săptămâna precedentă.
Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 15 şi 49 de ani, şi anume 77 de cazuri, urmând 70 de copii cu vârsta cuprinsă între cinci şi 14 ani. Printre sucevenii cu vârsta cuprinsă între 50 şi 64 de ani, au fost 52 de persoane diagnosticate cu viroze, iar printre persoanele trecute de 65 de ani, s-au înregistrat 37 de cazuri. La copiii cu vârsta cuprinsă între doi şi patru ani au fost 33 de cazuri iar printre nou-născuţi cu vârsta de până într-un an au fost 27 de cazuri. Dintre pacienţii diagnosticaţi cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, 15 36 au avut nevoie de spitalizare, număr în scădere faţă de săptămâna precedentă când 36 suceveni au fost internaţi pentru tratament de specialitate.

În aceeaşi perioadă, la nivelul judeţului Suceava s-au mai înregistrat şi 83 de cazuri de pneumonii, iar 33 de pacienţi au necesitat spitalizare. Cele mai multe îmbolnăviri, din totalul sucevenilor diagnosticaţi cu pneumonie, s-au înregistrat în rândul persoanelor cu vârsta trecută de 65 de ani, unde au fost 28 de cazuri. Atât printre sucevenii cu vârsta cuprinsă între 50 şi 64 de ani, cât şi printre cei cu vârsta între 15 şi 49 de ani, au fost în ultimele şapte zile, câte 18 cazuri de pneumonie. Au primit acelaşi diagnostic, după un control de specialitate, şi opt copii nou-născuţi, cu vârsta de până într-un an. Câte şapte copii cu vârsta între doi şi patru ani, respectiv patru copii cu vârsta cuprinsă între cinci şi 14 ani, au fost diagnosticaţi cu pneumonie.

Cadrele medicale sunt în continuare în alertă şi avertizează populaţia să se protejeze, atât de gripa sezonieră cât şi de infecţia cu Covid 19. (Cristina RU{TI)