Aproape 12 milioane de lei de la Guvern pentru cinci orașe sucevene care au dificultăți legate de ratele la proiectul „Utilități și mediu”

15 august 2020, 7:15

Guvernul României a aprobat acordarea unui sprijin financiar în valoare de 11,771 milioane lei pentru ceea ce președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a numit „localitățile afectate” de proiectul Utilități și Mediu. Este vorba de localitățile din mediul urban care au derulat lucrări pe partea de termie și care, alături de alte localități unde s-au făcut ori au fost proiectate a se face lucrări pentru rețelele de gaz metan, s-au confruntat cu probleme diverse în ceea ce privește rambursarea creditului cu care s-au finanțat lucrările.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că salută deschiderea permanentă a Guvernului Orban față de Județul Suceava. „De data aceasta se mai repară o gaură financiară făcută de PSD. Este vorba de 5 primării care, din cauza dezastruosului program ,,Utilități și Mediu”, riscau blocarea conturilor pentru că au de achitat sume mari la bănci”, a declarat Gheorghe Flutur.

Potrivit celor afirmate de șeful administrației județene sucevene, pentru achitarea debitelor restante la componenta termie, un număr de cinci localități din județul Suceava vor primi de la Guvern suma de 11,771 milioane lei, astfel: Câmpulung Moldovenesc – 3,961 milioane lei; Rădăuți – 3,148 milioane lei; Vatra Dornei – 2,471 milioane lei; Gura Humorului – 1,825 milioane lei; Siret – 366 mii lei. Precizăm că Municipiul Suceava este singura localitate din mediul urban unde s-au derulat lucrări pe partea de termie și care nu a solicitat sprijin de la Guvern în sensul achitării sumelor care îi reveneau în contul unui credit.

Reamintim faptul că pentru celelalte 56 primarii afectate de creditul pentru proiectul „Utilități și Mediu” s-au alocat bani încă de la începutul anului, astfel încât, vineri, 14 august, Guvernul liberal asigură sprijinul necesar pentru toate cele 61 de localități aflate în dificultate. „Utilități și Mediu, un proiect păgubos, marca PSD, în urma căruia 61 de localități au devenit datoare cu 83 milioane de Euro pe 25 de ani, și asta în condițiile în care gazul metan nici nu ajunsese nici măcar până la Câmpulung Moldovenesc. L-a adus administrația liberală în 2010. Spre deosebire de PSD, Guvernul liberal condus de Ludovic Orban a sprijinit din prima zi, de fiecare dată, județul Suceava. Fie că vorbim de achitarea restanțelor la centura Sucevei și centura Rădăuțiului, fie că vorbim de decontarea cheltuielilor pe Programul PNDL în județul Suceava (indiferent de culoarea politică a primarilor), fie că vorbim de alocarea celor 15 milioane de lei pentru Spitalul din Fălticeni care se tot construiește de 30 de ani, sunt doar câteva exemple care arată preocuparea și respectul acestui Guvern pentru județul Suceava”, a ținut să explice Gheorghe Flutur. (D.P.)

reportersite

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. xman 15/08/2020 la ora 0:02 -

    Bine ,bine,dar cu centralele pe cogenerare,cu ale lor zeci de km de conducte inutil ingropate, care nu functioneaza cum ramane?Tot PSD -ul e vinovat?