Thursday , October 6 2022

Aproape 100 de suceveni au ajuns la medic din cauza gripei, în ultima săptămână

Așa reiese din datele transmise de Direcția de Sănătate Publică u în ultima săptămână au fost diagnosticate 97 cazuri de gripă. 50 de pacienți sunt internați și urmează tratament de specialitate. In ultimele șapte zile, aproape 4.000 de suceveni au ajuns la medic din cauza răcelilor

Numărul persoanelor diagnosticate cu gripă este în continuă creștere, la nivelul județului nostru, în ultimele șapte zile fiind diagnosticate pozitiv 97 de astfel de cazuri. 50 dintre pacienții diagnosticați cu gripă sunt în prezent internați în spital și urmează tratament de specialitate. Cele mai multe cazuri de gripă s-au înregistrat în rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între cinci și 14 ani, și anume 40 de cazuri.

Numărul pacienților care au ajuns la medic din cauza răcelilor în ultimele șapte zile este în creștere față de săptămâna precedentă, medicii diagnosticând 3.699 de persoane cu diferite afecțiuni respiratorii. Mai exact, la nivelul județului Suceava s-au înregistrat 2.969 de cazuri de îmbolnăviri prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la copiii cu vârste între cinci și 14 ani, respectiv 1.208 cazuri, iar în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 15 și 49 de ani, au fost diagnosticați 713 suceveni. La copiii cu vârsta cuprinsă între doi și patru ani, au fost 468 de cazuri de îmbolnăviri, iar în rândul persoanele cu vârste cuprinse între 50 – 64 de ani, au fost 230 de cazuri. În rândul nou-născuților cu vârsta de până într-un an au fost 184 de cazuri, pentru ca cele mai puține cazuri, și anume 166, să fie înregistrate în rândul persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani. Dintre pacienții diagnosticați cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare, 54 au fost internați în spital pentru tratament de specialitate. Tot în aceeași perioadă, la nivelul județului Suceava s-au mai înregistrat și 633 de cazuri de pneumonii și 106 de pacienți au necesitat spitalizare, față de 97 câți au fost internați în săptămâna precedentă. Cele mai multe îmbolnăviri, în număr de 155 s-au înregistrat în rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între cinci și 14 ani, categorie urmată de persoanele cu vârsta între15 și 49 de ani, în rândul cărora au fost 144 de pacienți. Printre sucevenii cu vârsta cuprinsă între 50-64 de ani, au fost doar 74 de cazuri de pneumonii, iar la copiii cu vârsta cuprinsă între doi și patru ani au fost 107 cazuri de pneumonii. Printre sucevenii cu vârsta de peste 65 de ani, s-au înregistrat 72 cazuri de pneumonie și 81 de nou-născuți au fost diagnosticați cu pneumonie. (Cristina RUŞTI)

 

Vezi si

CSU din Suceava a pierdut fără drept de apel la Constanța

CSU din Suceava a pierdut la scor, 25-37 (9-20), meciul disputat miercuri seară, pe terenul …