Aproape 1.000 de suceveni s-au vaccinat luni împotriva Covid 19. De astăzi începe și vaccinarea profesorilor

reportersite
24 februarie 2021, 2:52

Spitalul Județean este în topul vaccinărilor cu 416 imunizări într-o zi. Aproximativ 200 de cadre didactice sunt programate miercuri pentru vaccinarea anti-Covid 19 n până ieri, în județul Suceava s-au vaccinat împotriva SarsCov 24.378 de persoane cu doza I și 16.888 de persoane cu doza a II-a. Profesorii se vor vaccina la centrele de vaccinare de la Colegiul Național ”Ştefan cel Mare” și de la Şcoala Gimnazială ”Miron Costin”. Până în prezent s-au înscris pentru vaccinare aproximativ 200 de cadre didactice

După cum reiese din datele statistice transmise de Direcția de Sănătate Publică, aproape 1.000 de persoane s-au vaccinat luni împotriva Covid 19. Dintre aceștia, 327 de persoane au primit prima doză de vaccin, iar 630 de persoane s-au prezentat luni pentru doza a doua de vaccin. Spitalul Județean este în topul vaccinărilor cu 416 imunizări într-o zi, iar la Spitalul Municipal Fălticeni s-au făcut 114 vaccinări. La unitatea spitalicească din Rădăuți au fost vaccinate 101 persoane, la Spitalul Orășenesc Gura Humorului s-au făcut 96 de imunizări, iar la unitatea spitaliceacă din Siret s-au vaccinat 60 de persoane. Cele mai puține imunizări anti-Covid 19 s-au făcut la Spitalul din Câmpulung Moldovenesc, și anume șase imunizări, iar la unitatea spitalicească din Vatra Dornei s-au vaccinat 30 de persoane.

Până ieri, în județul Suceava s-au vaccinat împotriva SarsCov  24.378 de persoane cu doza I și 16.888 de persoane cu doza a II-a. Pentru data de 23 februarie au fost programate 681 persoane în vederea vaccinării împotriva SarsCov 2, dintre care 232 pentru prima inoculare și 449 pentru rapel. Pe lângă aceste programări, sunt și aproximativ 200 de cadre didactice care urmează să se vaccineze miercuri împotriva Coronavirus.

 

De astăzi începe vaccinarea profesorilor cu AstraZeneca și Pfizer. Programarea nu se va face prin platformă

 

Miercuri începe vaccinarea persoanelor din învățământul preuniversitar și universitar, a anunțat marți într-o conferință de presă coordonatorul campaniei de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiță. Procesul de vaccinare începe mai întâi în 23 de județe, se va extinde și în celelalte și se va încheia pe 10 martie. ”Procesul de vaccinare a profesorilor va începe de mâine (miercuri – n.red.), în majoritatea județelor, toată activitatea se va încheia pe 10 martie. Mâine începe în 23 de județe, de joi în alte 14 județe, pe 26 februarie intră alte 2 județe, iar în 1 martie ultimele 3 județe. Se estimează că 60.000 de persoane vor fi vaccinate în această perioadă”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Acesta a subliniat că persoanele din învățământul preuniversitar și universitar vor fi vaccinate cu serul AstraZeneca, cei cu vârsta până în 55 de ani, și cu Pfizer, cei peste 55 de ani. În ceea ce privește programarea, Valeriu Gheorghiță a precizat că aceasta nu se va face prin intermediul platformei RoVaccinare. ”Programarea se va face după altă modalitate, nu pe platformă. Unitatea de învățământ centralizează lista cu persoanele care vor să fie vaccinate, o trimite la inspectoratele școlare, iar apoi la DSP care va efectua programarea. Programarea va fi anunțată prin intermediul Inspectoratelor școlare și a directorilor fiecărei unități de învățământ”, a adăugat Valeriu Gheorghiță. Vaccinarea se va efectua cu ajutorul echipelor mobile, iar locațiile în mare parte sunt cele puse la dispoziție de Ministerul Educației.

”Începând de mâine (n.r. astăzi), debutează acțiunea de vaccinare a cadrelor didactice din județ. Pentru această acțiune au fost dedicate centrele de vaccinare de la Colegiul Național ”Ştefan cel Mare” și de la Şcoala Gimnazială ”Miron Costin”, iar până în prezent s-au înscris pentru vaccinare aproximativ 200 de cadre didactice”, a declarat Gabriela Băncilă, purtătoare de cuvânt în cadrul DSP Suceava.

Spune-ti parerea!