Monday , January 30 2023

Aproape 1.000 de suceveni au ajuns la UPU în minivacanța de 1 Decembrie

Se pare că populația se prezintă la spital pentru afecțiunile cornice, mai mult decât în lunile trecute. Teama de Coronavirus și reglementările legale care prevedeau ca pacienții cronici să fie amânați, au ținut departe de spital mulți pacienți a căror stare s-a agravat.

Teama de coronavirus a ținut deoparte sucevenii de spital. La această frică s-au adăugat și măsurile legislative care au oprit pentru o perioadă internările pacienților cronici, ceea ce a făcut ca numărul prezentărilor la UPU să fie tot mai mic. Se pare însă că sucevenii au depășit aceste situații, semn că prezentările în Unitatea de Primire Urgențe au început să crească.

Aproape o mie de pacienți, au ajuns la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean Suceava, în timpul minivacanței de 1 Decembrie. Aceștia au fost investigați și tratați de către medicii urgentiști și aproximativ 25% au necesitat spitalizare. Cele mai multe internări au fost în secțiile de Pediatrie , Neurologie  și Cardiologie. Cei mai mulți au fost pacienți cu patologie cronică, probleme digestive și respiratorii, dar și agresiuni pe fondul consumului excesiv de alcool, după cum au explicat cadrele medicale. ”De sâmbătă până miercuri în jurul prânzului, au fost 845 de prezentări în Unitatea de Primire Urgențe”, a menționat medicul Dan Teodorovici, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean Suceava. (Cristina RUŞTI)

Vezi si

Aeroportul Suceava, locul doi într-un top european, din punct de vedere al creșterii procentuale a numărului de pasageri

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat sâmbătă, 28 ianuarie 2023, că, într-un clasament …