Tuesday , July 5 2022

Aproape 1.000 de suceveni au ajuns la spital în zilele de Paști

Numărul total al prezentărilor în mini-vacanța de Paști a fost de 966 de pacienți, dintre care 292 sunt copii

În mini-vacanța de Paști, aproape 1.000 de suceveni au ajuns la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean. Așa cum se întâmplă în fiecare an, zilele de Paști au fost unele de foc atât pentru ambulanțierii suceveni, cât și pentru personalul medical din unitățile de urgență din spitalele din județ.

Mulți suceveni au uitat măsura, însă nu cum se întâmpla în anii trecuți, și anume în privința mâncărurilor tradiționale, ci de această dată în privința băuturilor alcoolice. Tocmai din cauza consumului excesiv de băuturi alcoolice, ambulanțele au fost solicitate să preia victime ale violențelor și ale accidentelor rutiere.

Mai exact, 966 de pacienți au trecut pragul spitalului sucevean, dintre care 292 sunt copii. Și numărul internărilor a fost mai mare decât într-un week-end obișnuit, medicii suceveni constatând că 222 de pacienți au nevoie de spitalizare, 61 fiind copii.

Duminică, de Paști, aproximativ 150 de suceveni au sunat la 112 și au solicitat un echipaj al Ambulanței pentru a le acorda asistență medicală, dintre care 72 au sunat în timpul nopții. Solicitări mai multe au fost a doua zi de Paști, când numărul solicitărilor a depășit 150. Se pare că au fost multe agresiuni pe parcursul acestor zile de sărbătoare, iar afecțiunile digestive au fost mult mai puține comparativ cu ceilalți ani.

În timp ce unii credincioși și-au petrecut noaptea de Înviere la biserică, alții au ajuns la spital din cauza exceselor alimentare. Medicii urgentiști suceveni au lucrat la foc automat în noaptea de Înviere, pentru ca în ziua de Paști situația să se mai stabilizeze. Majoritatea pacienților au fost diagnosticați cu afecțiuni digestive, ulcere gastrice și duodenale, colici biliare, colecistite acute și pancreatite.

Medicii recomandă evitarea abuzului alimentar și etanolic, continuarea medicației cronice în cazul afecțiunilor cunoscute și prezentarea la spital la apariția primelor simptome. (Cristina RUȘTI)

 

Vezi si

Sunt alții care se pricep la promisiuni mai bine decât oficialii noștri. Ucrainenii iar l-au informat pe prefectul Sucevei că termină îndată punctul de frontieră de la Vicov

Punctul de trecere a frontierei de la Vicov va fi deschis pe 20 iulie pentru …

One comment

  1. asa pätesc cei hapsini , nu se mai saturä. Nistre prostovani