Sunday , January 29 2023

Aproape 1.000 de amenzi date de polițiștii suceveni la sfârșitul săptămânii trecute

In perioada 12 – 14 mai 2017, peste 600 de polițiști suceveni s-au aflat în teren, acționând pe teritoriul întregului județ în toate domeniile din competență. Aceștia au constatat 36 de infracțiuni și au dat aproape 1.000 de amenzi

 actiune 3

În acest weekend, polițiștii au desfășurat acțiuni și controale, pe toate liniile de muncă, pentru creșterea gradului de siguranță, prevenirea infracțiunilor, combaterea evaziunii fiscale și un trafic rutier mai sigur. În trei zile de acțiuni intensificate, dispuse de inspectorul general al Poliției Române, chestor principal de poliție Bogdan Despescu, polițiștii suceveni au constatat 36 de infracțiuni și au dat aproape 1.000 de amenzi. In urma acțiunilor desfășurate nu s-au înregistrat evenimente negative deosebite la nivelul județului și nu au fost înregistrate accidente rutiere grave.

În perioada 12 – 14 mai 2017, peste 600 de polițiști suceveni s-au aflat în teren, acționând, în sistem integrat, pe teritoriul întregului județ în toate domeniile de competență. Polițiștii de ordine publică au desfășurat, în cele trei zile, 21 de controale pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale (mai ales în zona discotecilor, barurilor, cluburilor și a altor localuri). Au fost constatate 12 infracțiuni, dintre care două prevăzute de Codul Silvic.

De asemenea, au fost date 197 de sancțiuni contravenționale, dintre care 45 la Legea nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, opt la Legea nr. 12/1990 pentru protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, una la Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor și șase la Legea nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Pentru salvarea de vieți, prevenirea accidentelor de circulație și fluidizarea traficului rutier, polițiștii de la rutieră au efectuat 21 de controale. Au fost constatate 14  infracțiuni rutiere, dintre care șapte pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Totodată, polițiștii de la rutieră au aplicat 658 de sancțiuni contravenționale, dintre care 522 prevăzute de OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice (cinci pentru alcool, 292 pentru viteză și 28 pietonilor), au reținut 40 de permise de conducere (10 pentru alcool, 14  pentru viteză și patru pentru săvârșirea unor infracțiuni) și au retras 22 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase au desfășurat trei acțiuni, dintre care două pe linie de arme/braconaj și una pe linie de substanțe periculoase, în urma cărora au fost constatate patru infracțiuni. De asemenea, au fost indisponibilizate patru  arme și 13 elemente de muniție.

Polițiștii de investigații criminale au desfășurat 11 acțiuni, constatând cinci infracțiuni de natură judiciară.

In urma măsurilor dispuse cu fermitate de polițiști, inclusiv măsuri privative de libertate pentru patru persoane, zilele libere au fost petrecute în siguranță, fără acte grave de tulburare a ordinii și liniștii publice.

Polițiștii de investigare a criminalității economice au desfășurat patru acțiuni și controale pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor economico – financiare. Au fost aplicate 69 de sancțiuni contravenționale, dintre care 61 la Legea 12/1990 pentru protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, fiind indisponibilizate în vederea confiscării țigări de contrabandă și alcool în valoare de peste 160.000 de lei. (D.Z.)

 

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …