Monday , March 4 2024

Aprinderea luminilor din Bradul de Crăciun, savurată de mii de suceveni (FOTO – VIDEO)

”Este o atmosferă foarte plăcută aici în piață și urmează ca toată luna decembrie să ne bucurăm de sărbătorile de iarnă. Scena rămâne deschisă. Întreaga lună decembrie vor avea loc evenimente aici. Vom avea o săptămână magică de Crăciun și, bineînțeles, nelipsitul Revelion în aer liber și sper ca sucevenii să aprecieze, să aducem o pată de bucurie în sufletele lor. Chiar dacă vremurile sunt așa cum sunt, eu cred că trebuie să ne bucurăm de sărbătorile de iarnă”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu, imediat după aprinderea luminilor din Bradul de Crăciun.

Tradițiile atrag, an de an, mii de spectatori, fie că vorbim despre spectacole, târguri sau obiceiuri populare. La fel se întâmplă și cu tradițiile mai moderne, cum este cea a aprinderii luminilor din Bradul de Crăciun din centrul municipiului, care este așteptată cu sufletul la gură de cei mici, dar și de sucevenii trecuți de vârsta copilăriei. Primăria municipiului Suceava a organizat, și în acest an, pe esplanada centrală a orașului concerte susținute de mai mulți interpreți de muzică populară, care au atras un public numeros, anterior momentului cheie al zilei.

De asemenea, Târgul de Crăciun a fost deschis tot marți și îi așteaptă pe suceveni, până pe 15 ianuarie 2024, cu meșteșuguri tradiționale din industria casnică textilă, port popular, prelucrarea pieilor, opincărit, împletiri tradiționale, prelucrarea lemnului și multe altele. Primii vizitatori ai târgului au gustat deja din gastronomia specifică perioadei sărbătorilor de iarnă.

În seara zilei de marți, de Ziua Bucovinei, mii de suceveni s-au adunat pe esplanadă numărând minutele până la marele eveniment, care marchează debutul sărbătorilor de iarnă. Primarul Sucevei a dat startul numărătorii inverse în ultimele secunde dinaintea orei 18.00, fiind acompaniat de sute de voci de copii, părinți și bunici, iar în momentul aprinderii luminițelor din brad și a iluminatului ornamental fericirea participanților a prins glas.

”La mulți ani de Ziua Bucovinei! Conform tradiției, iată și în acest an inaugurăm aprinderea luminilor de Crăciun în data de 28 noiembrie, de Ziua Bucovinei. Este o atmosferă foarte plăcută aici, în piață, și urmează ca toată luna decembrie să ne bucurăm de sărbătorile de iarnă. Scena rămâne deschisă. Întreaga lună decembrie vor avea loc evenimente aici. Vom avea o săptămână magică de Crăciun și, bineînțeles, nelipsitul Revelion în aer liber și sper ca sucevenii să aprecieze, să aducem o pată de bucurie în sufletele lor. Chiar dacă vremurile sunt așa cum sunt, eu cred că trebuie să ne bucurăm de sărbătorile de iarnă”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu, imediat după aprinderea luminilor din Bradul de Crăciun.

Au urmat clasicele ședințe foto ale sucevenilor prezenți pe esplanadă, dar și momente de dans și multă bucurie. Dacă înainte de aprinderea luminilor bradului sucevenii au urmat momentele artistice ale interpreților de muzică populară, mai ales cel al Margaretei Clipa, după ora 18.00 cei mai mulți dintre spectatori așteptau să apară Andra Gogan pe scenă, urmată de suceveanca Alexandra Cuza. Vedeta evenimentului, care încheie aniversarea Zilei Bucovinei, este Ştefan Bănică Jr., care urma să urce pe scenă în jurul orei 20.15. Așa cum cere tradiția și cum s-a întâmplat și anii trecuți, cel mai vizibil ”La mulți ani!” de Ziua Bucovinei va fi transmis  prin spectacolul de artificii, programat în jurul orei 21.30. (O. NUȚU)

Vezi si

Angelica Fădor: Congresul PPE, găzduit de PNL la București, cel mai important eveniment politic european înaintea alegerilor europarlamentare

Deputatul PNL de Suceava, Angelica Fădor, a apreciat, duminică, importanța și impactul decisiv al viitorului …