Sunday , September 25 2022

APM a început reautorizarea depozitelor provizorii de deșeuri din județ

După o lună și jumătate de la licitația privind desemnarea operatorului la Depozitul ecologic de la Vorniceni-Moara, comisia de licitație din cadrul Consiliului Județean nu a luat o decizie asupra câștigătorului, din cele șase oferte depuse. Supraîncărcate, spațiile de stocare temporare par a fi o soluție preferabilă, în condițiile crizei gunoaielor din județul Suceava. Trei dintre acestea rămăseseră fără autorizație la sfârșitul săptămânii trecute 

vasile osean APM

Așa cum a anunțat, conducerea Agenției de Protecție a Mediului (APM) Suceava, prin directorul Vasile Oșean (foto), a demarat procedurile de reautorizare pentru firmele care administrează spații de stocare (depozite temporare de deșeuri) în județul nostru.

“Incepând cu data de 30 octombrie a.c. este reautorizată firma Ritmic Com SRL Ilișești pentru spațiul de stocare temporară din comuna Ilișești. Sunt în curs de autorizare spațiile de stocare de la Fălticeni și Gura Humorului, iar pentru celelalte două spații de depozitare de la Suceava și Rădăuți a fost depusă documentația în vederea reautorizării”, a declarat directorul Vasile Oșean. El a declarat anterior că soluția în acest moment pentru rezolvarea punctuală a crizei deșeurilor în județul Suceava este ca,  până se va da în folosință  prima celulă de la Depozitul ecologic din Moara, să fie reautorizate spațiile temporare de depozitare a deșeurilor care funcționează acum în județ. Soluția este confirmată ca fiind cea mai bună în situația dată, în condițiile în care a doua licitație pentru gestionarea Depozitului de deșeuri de la Vorniceni-Moara este în continuare, la o lună și jumătate de la deschiderea ofertelor, în fază de evaluare, iar reprezentanții Consiliului Județean Suceava, organizator al licitației, spun că nu doresc să existe contestații la care să nu poată să fie oferite răspunsuri pertinente. Fiind vorba de șase oferte, atenția asupra acestora trebuie să fie cu atât mai mare. Ca atare, soluția dată de APM, de reautorizare a depozitelor temporare de deșeuri până la punerea în funcțiune a primei celule din Depozitul de la Moara ar fi de neevitat, fiind acceptată la nivelul Consiliului Județean Suceava. Precizăm că în aceste spații de depozitare temporare s-au acumulat deja circa 400 de mii de tone de gunoaie, iar cantitatea este în continuă creștere. Directorul APM Suceava, Vasile Oșean, pledează în continuare pentru conservarea “in situ” a deșeurilor, pe actualele platforme provizorii, decât să fie transportate, când prima celulă de la Vorniceni va deveni funcțională, prin tot județul. (N.R.)

 

Vezi si

 Șomuz și Foresta și-au împărțit punctele în derbyul local de la Fălticeni

Șomuz și Foresta și-au împărțit punctele în primul derby sucevean din actuala ediție de campionat …