Wednesday , June 19 2024

Apelul național la propuneri de proiecte Erasmus+ 2023 a fost publicat

Erasmus+ este programul Uniunii Europene în domeniile educație, formare profesională, tineret și sport care oferă oportunități de mobilitate și cooperare pentru toți actorii implicați activ în domeniile menționate, fie ca persoane sau ca instituții/organizații. Marți, 27 decembrie, a fost publicat apelul național la propuneri de proiecte Erasmus+ 2023, bugetul României fiind de 116.669.707 Euro.

Domeniile în care pot fi depuse proiecte sunt Educație Școlară, Universitar, Formare profesională, Educarea adulților, Tineret și Sport.

Începând cu anul 2018, fiecare țară participantă la Program poate decide să se focalizeze pe anumite priorități stabilite la nivel european, în concordanță cu politicile sale naționale. Pentru 2023, următoarele priorități europene sunt considerate deosebit de relevante pentru proiectele depuse în România: Includere și diversitate în toate domeniile educației, formării și tineretului; Dezvoltare durabilă și lupta împotriva schimbărilor climatice; Adresarea transformării digitale prin dezvoltarea pregătirii digitale, a rezilienței și a capacității: vor avea prioritate proiectele care își propun să crească pregătirea și capacitatea instituțiilor de a administra o schimbare eficientă spre educația digitală; Participarea la viața democratică, valorile comune și angajamentul civic.

Termenul limită pentru depunerea proiectelor pentru toate domeniile de educație și formare profesională, atât pentru cererile de finanțare depuse de organizațiile/instituțiile care au acreditare și de universitățile care dețin Carta Universitară Erasmus, cât și pentru depunerea proiectelor de mobilitate de scurtă durată (pentru candidații care nu au acreditare din domeniile Educație școlară, Formare profesională (VET) și Educația Adulților), și pentru domeniul Tineret, pentru instituțiile care au obținut acreditarea, este 23.02.2023, ora 12.00 (ora Bruxelles-ului). Pentru domeniul Tineret, proiecte de scurtă durată, pentru candidații care nu au acreditare și domeniul Sport, termenele sunt 23.02.2023 și 04.10.2023, ora 12.00, iar pentru proiecte de obținere a acreditării în domeniile Educație școlară, Formare profesională (VET), Educația Adulților și Tineret termenul este 19.10.2023, ora 12.00.

Prin intermediul programului Erasmus+ se finanțează proiecte de mobilitate a persoanelor în scopul învățării și proiecte de cooperare între organizații și instituții. De asemenea, programul oferă sprijin pentru cooperare în domeniul politicilor la nivelul UE. (O. NUȚU)

Vezi si

Lucrările de asfaltare pe străzile Tipografiei și Leca Morariu vor fi finalizate până pe 15 iulie

Asfaltarea continuă pe mai multe străzi din municipiul Suceava, mai ales că odată cu finalizarea …