Saturday , March 25 2023

Anul acesta va fi reluată licitația anulată în pandemie pentru modernizarea a 10 locuri de joacă din Suceava

Primăria Municipiului Suceava va relua modernizarea unui număr de 10 locuri de joacă din oraș – Aleea Nucului, Bulevardul George Enescu și străzile I.G. Sbiera, Luceafărului, Mihai Viteazul, Păcii, Tipografiei, Victoriei, Viitorului și Zorilor.

În aprilie 2020 s-a dorit prima dată organizarea licitației. Chiar dacă a fost pandemie de noul coronavirus, au fost oferte depuse pentru cele patru loturi în care au fost grupate cele 10 locuri de joacă, aspect care a fost, de altfel, relatat la acea vreme de Obiectiv de Suceava.

Pe data de 15 octombrie – cel puțin așa rezultă din SEAP – licitația a fost anulată cu toate că analiza ofertelor a trecut de etapa financiară. Cel mai probabil, s-a considerat că în contextul acelor restricții și a incertitudinii nu mai avea sens să fie desemnată vreo firmă câștigătoare. Valoarea cumulată estimată, la acea vreme, a celor patru loturi era de 2.291.865,91 lei fără TVA.

Între timp, situația în contextul pandemic s-a edulcorat și restricțiile nu mai sunt de actualitate, dar lucrurile nu se mișcă foarte ușor. Dimpotrivă. Abia în 2022 s-a reușit finalizarea unei reactualizări a studiului de fezabilitate în baza căruia se vor moderniza respectivele locuri de joacă. Iar noii indicatori tehnico-economici rezultați situează lucrarea ca având o valoare crescută cu aproape 50%, mai exact 3.398.713,25 lei, fără TVA. În august anul trecut un proiect de hotărâre referitor la indicatorii tehnico economici actualizați la nivelul lui 2022 a fost aprobat de către Consiliul Local, cotidianul Obiectiv de Suceava semnalând acest aspect la vremea respectivă, cu precizarea destul de optimistă că va fi reluată licitația cât de curând.

Ei bine, acest cât de curând nu a însemnat însă spre finele lui 2022, ci va fi în 2023. Abia cu câteva zile în urmă Primăria Suceava a emis un certificat de urbanism pentru „obținere autorizație de construire pentru “Modernizare locuri de joacă – 10 bucăți”, amplasate pe strada Viitorului, Aleea Nucului, B-dul G. Enescu, str. Zorilor, str. Victoriei, str. Păcii, str. Tipografiei, str. Luceafărului, str. Mihai Viteazul, str. I. Ghe. Sbiera”, ceea ce înseamnă că va avea loc o licitație, după care va fi atribuit contractul iar firma câștigătoare va trebui mai întâi să facă proiectul tehnic cu detalii de execuție și proiectul pentru autorizarea construcției iar după obținerea autorizației va fi emis ordinul de începere al lucrărilor.

Durata estimată pentru realizarea investiției este de 12 luni. Reamintim că locul de joacă având cea mai mare suprafață din cele 10 este cel de pe strada Victoriei (342 mp), cel mai mic fiind cel de la strada Zorilor (46 mp), cele de pe străzile Luceafărului și bdul George Enescu având câte 195 mp fiecare în vreme ce suprafața fiecăruia din celelalte șase locuri de joacă fiind de 100 mp. (Dan PRICOPE)

 

Vezi si

TÂRGUL DE PAȘTI, în perioada 6 – 14 aprilie 2023, pe Esplanada din centrul Sucevei

Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural ”Bucovina”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Suceava, organizează în …