Thursday , February 2 2023

Anul acesta, la Colegiul Național Militar “Ştefan cel Mare” sunt doi șefi de promoție

Anul acesta, absolvenții Adina-Maria Vaman și Alexandru Andrei Pușcașu sunt  șefii  promoției 2018  „Cen­tenarul Marii Uniri” a C­o­legiului Național Militar  „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc.Adina Vaman

Adina a promovat exa­me­nul de bacalaureat cu media 9,63, obținând nota 10 la matematică, iar Alexandru a avut media 9,55, confirmând pasiunea pentru fizică cu un binemeritat 10.  Şeful de pro­moție se stabilește după sus­ți­­nerea examenului de ba­­calaureat în funcție de media obținută la acest examen și media generală pe ani de studiu, Adina și Alexandru   obținând  aceeași medie: 9,67.

Adina-Maria Vaman este din Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava și a confirmat parcursul foarte bun din cei patru ani de stu­diu, cu rezultatul de la bacalaureat. Titlul de șef de promoție cer­tifică pregătirea temeinică ce a stat la baza reușitelor școlare. În clasa a IX-a a avut media generală 9,57, iar în anii ce au urmat: 9,65, 9,79 și 9,82.

Eleva a dezvoltat de-a lungul timpului o pasiune pentru limba engleză și a fost îndrumată în pregătire profesoara Dana Drehluță. Rezultatele nu au întârziat să apară, astfel, în clasa a IX-a și a XI-a la Concursul național „Quest”, a obținut premiul I, iar în clasa a XII-a a urcat pe podium pe locul al II-lea. În clasa a X-a a participat pentru prima dată la Olimpiada de limba engleză și s-a poziționat pe locul al doilea, iar anul următor a repe­tat performanța. Perseverența este una din principalele calități ale elevei câmpulungene și astfel, în clasa a XII-a s-a calificat la etapa națională a olimpiadei de limba engleză.

Privind  retrospectiv, Adina apre­­ciaza că: „Cei patru ani de li­ceu au fost o călătorie, pe alocuri anevoioasă, în cadrul căreia am devenit un om pregătit din toate punctele de vedere. Faptul că sunt șefă de promoție mă face să mă simt mândră că îmi sunt recunoscute eforturile depuse pe parcursul liceului militar. Vreau pe această cale să le mulțumesc profesorilor și cadrelor militare, fără de care nu aș fi ajuns în această postură”.Puscasu A.tn

Andrei Alexandru Pușcașu este din comuna Cristești, jutețul Iași și de-a lungul celor patru ani de liceu militar a avut consecutiv mediile generale 9,67, 9,77, 9,64 și 9,85. De asemenea, a înregistrat rezultate remarcabile la concursuri și olimpiade școlare de ma­tematică.

Vezi si

200 de mii de lei de la Primăria Suceava pentru gala de kickboxing la Cetatea de Scaun

Primăria Suceava va finanța cu 200.000 de lei gala de kickboxing programată pe 30 iunie …