Friday , July 1 2022

Ani grei de închisoare pentru tiganii care au tâlhărit doi îndrăgostiţi ce se iubeau pe bancheta din spate a unei maşini

Elveţian Cobzaru a fost condamnat la patru ani de închisoare, în timp ce Traian Marcu s-a ales cu cinci ani şi şase luni de detenţie. Cei doi sunt acuzaţi că au tâlhărit un tânăr ce se iubea cu prietena sa pe bancheta din spate a maşinii, luându-i 100 de euro şi un aparat foto, paguba fiind de aproximativ 2.000 de lei

bomba palat justitie 1 [800x600]


Curtea de Apel Suceava a respins apelurile declarate de inculpaţii Elveţian Cobzaru, de 31 de ani, din localitatea Mihăileşti, judeţul Botoşani, care locuieşte fără forme legale în comuna Dorneşti şi Traian Marcu, de 29 de ani, din comuna Dorneşti, împotriva sentinţei penale a Judecătoriei Rădăuţi, ca nefondate. Astfel, Elveţian Cobzaru a fost condamnat defintiv la patru ani de închisoare, iar Traian Marcu la cinci ani şi şase luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie.
Amintim că în data de 25 aprilie 2014, la ora 11.00, Poliţia municipiului Rădăuţi a primit o reclamaţie din partea unui localnic în vârstă de 33 ani, cum că în noaptea de 24 spre 25 aprilie a.c., a fost victima unei tâlhării comise pe raza comunei Satu Mare, de mai mulţi indivizi de etnie rromă. In urma investigaţiilor făcute de poliţişti au fost prinşi doi dintre suspecţi, respectiv Elveţian Cobzaru, din localitatea Mihăileşti, judeţul Botoşani, care locuieşte fără forme legale în comuna Dorneşti şi Traian Marcu, de 29 de ani, din comuna Dorneşti. Din probele administrate în cauză s-a stabilit în noaptea de 24 spre 25 aprilie 2014, cei doi împreună cu Vasile Gheorghiţă Pleşca, de 29 de ani şi Marius Pleşca, de 22 de ani, ambii din comuna Dorneşti, au acostat victima care era cu prietena sa în maşină, au lovit cu pumnii caroseria autovehiculului şi folosind injurii şi ameninţări cu bătaia, i-au luat 100 de euro şi un aparat foto, paguba ridicându-se la suma de 2.000 de lei.
Pe parcursul cercetărilor, poliţişti au mai stabilit faptul că indivizii sunt şi autorii furtului unor scule electrice în valoare de circa 1.500 de lei din garajul unui localnic din municipiul Rădăuţi, faptă comisă în aceeaşi noapte, anterior comiterii tâlhăriei, prejudiciul fiind recuperat în totalitate.
Oamenii legii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a suspecţilor Elveţian Cobzaru şi Traian Marcu sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie calificat. In data de 26 aprilie 2014, aceştia au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, propunere acceptată de judecători. Cei doi au fost introduşi în arestul IPJ Suceava. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Flori, tort și sprijin financiar, oferite de primarul Ion Lungu unei doamne din Suceava care a împlinit 100 de ani

Doamna Maria Grijincu, din municipiul Suceava, a împlinit vineri, 1 iulie, venerabila vârstă de 100 …