Wednesday , February 1 2023

Ani grei de închisoare pentru tâlharii bătrânilor din Câmpulung Moldovenesc și Fundu Moldovei

Indivizii care au tâlhărit trei bătrâni din zona Câmpulung s-au ales cu 22 de ani de închisoare. O parte dintre ei sunt recidiviști, având la activ mai multe condamnări pentru furt și tâlhărie 

palatul de justitie Suceava [800x600]


Judecătoria Suceava i-a condamnat pe inculpații Gheorghe Zobar Stan la șase ani și opt luni de închisoare, Constantin Abel Cherar la patru ani de închisoare, Costel Tican la cinci ani și patru luni de închisoare, Claudiu Hariga la patru ani de închisoare, în timp ce Ionatan Tiberiu Hariga și Daniel Donisan s-au ales cu câte trei ani de închisoare. Față de Claudia Petruța Hopulele, magistrații suceveni au luat măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice pe o perioadă de patru luni. Decizia judecătorilor suceveni nu este definitivă. La începutul lunii august 2016, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaților Gheorghe Zobar Stan și Costel Marian, ambii din Pătrăuți, recidiviști și condamnați de mai multe ori pentru furt și tâlhărie, pentru comiterea a trei infracțiuni de tâlhări calificată și distrugere.

In baza unei înțelegeri prealabile, în noaptea de 2 iunie 2016, în intervalul orar 01.22 – 01.47, împreună cu inculpatul Costel Tican, au pătruns prin efracție în incinta locuinței persoanei vătămate C.M., în vârstă de 69 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc. Profitând de starea de vădită de vulnerabilitate a acesteia, datorată vârstei, stării de sănătate și infirmității, având un picior amputat, l-au lovit pe bătrân cu pumnii și picioarele, l-au imobilizat și i-au furat de la mână două inele din aur, din portofel suma de 600 de lei, un laptop, precum și trei telefoane mobile. Aceștia au fost ajutați de inculpatul Tiberiu Ionatan Hariga,care i-a transportat cu autoturismul BMW de la domiciliul acestora din Pătrăuți la locuința bătrânului și înapoi.

In urma loviturilor primite C.M. a suferit mai multe leziuni, fiind internat la Clinica OMF Iași, cu diagnosticul de fractură dublă de mandibulă cu deplasare, numărul zilelor de îngrijiri medicale fiind estimat provizoriu la 50 – 55 de zile. In noaptea de 7 spre 8 iunie 2016, între orele 01.45 – 02.00, aceștia au pătruns prin efracție în locuința persoanelor vătămate L.E. și L.V. din comuna Fundu Moldovei, ambele în vârstă de 82 de ani și prin exercitarea de acte cu violență le-au deposedat de suma de 6.200 de lei și au distrus un telefon mobil, precum și cablul telefonului fix, profitând de vârsta înaintată a acestora și de deficiențele grave de văz și auz a persoanei vătămate L.V. Aceștia au fost ajutați de inculpatul Tiberiu Ionatan Hariga, care i-a transportat cu autoturismul BMW de la domiciliul acestora din comuna Pătrăuți la locuința persoanelor vătămate și înapoi. In același dosar au mai fost trimiși în judecată Costel Tican zis Mâncăilă, din comuna Pătrăuți, recidivist, multiplu condamnat pentru infracțiuni de furt și tâlhărie, pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, precum și Tiberiu Ionatan Hariga zis Tibi, tot din Pătăruți, care este acuzat de comiterea a trei infracțiuni de complicitate la tâlhărie ­ca­lificată și una de complicitate la infracțiunea de distrugere. (D.Z.)

Vezi si

 Activități desfășurate de polițiștii suceveni pentru prevenirea violenței în mediul școlar (FOTO)

În perioada 30 ianuarie –  3  februarie 2023, polițiștii organizează o serie de activități suplimentare …