Sunday , July 3 2022

Ani grei de închisoare pentru criminalul din Capu Codrului care a omorât cu sânge rece un copil de 12 ani

Narcis Marian Covaci, de 18 ani, din Capu Codrului – Păltinoasa, a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de omor. Acesta a fost trimis în judecată după ce a omorât un băiat de 12 ani care nu a vrut să bea cu el. Criminalul l-a bătut crunt pe copil, l-a lovit cu o piatră în cap, iar apoi l-a sugrumat cu un șiret de la pantofi. Când și-a dat seama că băiatul a murit, Covaci  a ascuns cadavrul în niște arbușticovaci

Tribunalul Suceava l-a condamnat pe inculpatul Narcis Marian Covaci la 12 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor. Acesta trebuie să achite 7.100 de lei daune materiale, 100.000 de lei daune morale și 12.800 de lei cheltuieli de judecată. Decizia magistraților suce­veni nu este definitivă, ea poate fi atacată prin apel în termen de 10 zile de la comunicare.

La începutul lunii noiembrie a anului trecut, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Narcis Marian Covaci, de 18 ani, din Capu Codrului – Păltinoasa, cercetat în stare de arest preventiv pentru comiterea infracțiunii de omor.

Anchetatorii au stabilit că acesta locuiește în cătunul Tîmpoci, sat Capul Codrului, comuna Păltinoasa, la o distanță de aproximativ un kilometru de imobilul în care a locuit victima Cosmin Covaci, în vârstă de 12 ani. La data de 30 iulie 2016, în jurul orei 22.00, inculpatul a plecat cu mai mulți prieteni din satul Capul Codrului spre orașul Gura Humorului, loc unde a consumat cantități mari de băuturi alcoolice la un local public. În dimineața zilei de 31 iulie a anului trecut, pe la ora 02.00, Narcis Marian Covaci s-a întors acasă având asupra sa și o sticlă ce conținea cel mai pro­babil palincă. În momentul când a ajuns în dreptul casei sale a observat că în zonă se află fratele său, M.D.I., împreună cu victima, Cosmin Covaci.

Inculpatul l-a invitat în casa sa pe minor, spu­nându-i: „Tu în seara asta bei cu mine”. Băiatul a acceptat invitația și l-a urmat pe Narcis Marian Co­vaci în casă, iar după puțin timp a intrat în locuință și martorul M.D.I. Din cercetări a rezultat că victima a băut două pahare din respectiva băutură, aproximativ 50 – 100 de mililitri.

Conștient că vârsta, precum și tăria băuturii îl vor împiedica să ajungă înapoi acasă, minorul i-a spus inculpatului că nu poate continua să mai bea cu el. Starea de ebrietate în care se afla atunci Narcis Marian Covaci, combinată cu o așa-zisă agresiune anterioară din partea victimei asupra unei rude a inculpatului l-au determinat pe individ să-l lovească în casă pe Cosmin Covaci.

Agresorul l-a lovit de două ori cu palma peste față, acesta fiind și momentul când martorul a vă­zut ultima dată în viață victima deoarece, temân­du-se de fratele său, și el fiind anterior agresat de acesta de mai multe ori, a plecat din locuință, în cursul nopții dormind în casa unei vecine.

După plecarea martorului, pe la ora 03:00, Cosmin Covaci a ieșit din casa lui Narcis Marian Covaci cu intenția de a se deplasa spre domiciliu. Inculpatul s-a deplasat după victimă și a continuat să exercite acte de violență asupra minorului – l-a lovit cu palmele și picioarele, precum și cu o piatră în cap, a fugit după băiat când acesta s-a îndepărtat în fugă de el, l-a prins, l-a trântit pe sol, l-a imobilizat, continuând să-i aplice lovituri cu pumnii în diverse zone anatomice, după care i-a aplicat o nouă lovitură cu piatra în zona cranio-cerebrală, iar apoi a luat un șiret de la pantoful victimei și cu acesta a sugrumat-o.

Constatând că minorul a încetat din viață, l-a apucat de mâini și de picioare și l-a târât la o distanță de câțiva metri, abandonând cadavrul printre arbuști. Trupul neînsuflețit al băiatului a fost descoperit de un frate de-al său în după-amiaza zilei de 1 august 2016, în jurul orelor 16.00, ulterior des­fă­­­șurându-se și primele investigații ale organelor de urmărire penală.

Conform concluziilor medicului legist din cadrul SML Suceava, moartea victimei a fost violentă și s-a putut datora insuficienței respiratorii acute consecutive asfixiei mecanice, prin comprimarea cervicală prin intermediul unui laț cu nod fix, posibil asociat și cu o comprimare toracică sub corp greu, în condițiile unei intoxicații etilice acute.

La momentul decesului, minorul prezenta o alcoolurie de 2,10 gr ‰, valoare probabil ușor influențată de starea de putrefacție (maxim 0,2 – 0,5 %). În opinia medicului legist, moartea victimei a putut surveni la data de 31 iulie 2016, fiind avute în vedere atât starea, cât și mediul în care a fost identificat cadavrul. (Dănuț ZUZEAC)

 

 

 

 

Vezi si

Două fete de 16 ani și un băiat de 18 ani s-au răsturnat cu un Mercedes la Bivolărie-Vicovu de Sus. Toți trei au fost răniți, tânărul fiind în stare foarte gravă

Sâmbătă seara, în jurul orei 21, pe raza localității Bivolărie – Vicovu de Sus, un …

2 comments

  1. Halal judecatori , numai 12 ani a primit ? Banii de unde sa-i de-a ? O sentinta de tot rasul . .

  2. Cand am citit titlu ma gandeam la vreo 30 de ani..12 ani pfff rusinos in 7 ani iese…halal juatitie