Tuesday , January 31 2023

Angelica Fădor solicită ministrului Transporturilor un grafic de lucrări privind modernizarea sectorului de cale ferată Pojorâta-Apahida

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a adresat o interpelare ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, referitoare la  situația lucrărilor de reabilitare a căii ferate în sectorul  Pojorâta-Apahida precum și a programului de reamenajare a trecerilor la nivel cu calea ferată în județul Suceava.

Parlamentarul liberal sucevean reamintește faptul că, anul trecut, Guvernul a lansat un nou concept de reabilitare a căii ferate, prin refacție totală, cu un tren de lucru complex, care a și efectuat o demonstrație practică în județul Suceava, la Pojorâta.

Potrivit declarațiilor oficiale de la acea dată, CFR SA urma să reabiliteze în acest fel sectorul Pojorâta-Apahida.

Mai mult, ministrul de atunci al Transporturilor spunea ca acesta este primul tronson de cale ferată reparat prin această tehnologie de refacție totală în România și estima, pentru că se lucrează în regie proprie, o reducere la 60% a costurilor, a arătat deputatul Angelica Fădor.

Prin această reabilitare ar urma să fie crescută viteza de circulație și, implicit, reducerea duratei de călătorie pe întreaga secțiune Apahida – Suceava. În același timp, modernizarea va duce și la îmbunătățirea condițiilor de călătorie și la creșterea gradului de siguranță, gestionând în același timp impactul asupra mediului, în conformitate cu cerințele europene.

„Ținând cont de faptul că un tren de lucru prin refacție totală poate reabilita circa 300 de km pe an, vă solicit un grafic de lucrări pentru modernizarea sectorului Pojorâta-Apahida. Totodată, aș dori să aflu care este programul de reamenajare a trecerilor la nivel cu calea ferată în județul Suceava și când estimați că acestea vor fi finalizate”, se arată în interpelarea depusă de deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor.

Vezi si

Februarie începe cu o oprire de apă la Rădăuți

În data de 1 februarie începând cu ora 08.00 în zona Şcolii gimnaziale „Ion Pintilie” …