Sunday , November 27 2022

Angelica Fădor: Cred cu putere că vom ieși întăriți din această situație dificilă

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a îndemnat din nou la solidaritate, unitate și compasiune acum, când trecem cu toții prin momente dificile, atât la nivel de județ, cât și la nivel de națiune, arătând că măsura instituirii carantinei, oricât de greu este de acceptat, reprezintă o măsură necesară pentru a ne proteja pe noi și pentru a îngrădi răspândirea virusului.

Parlamentarul liberal sucevean a trecut în revistă măsurile administrative și logistice luate de  Guvernul României după cele petrecute la Spitalul Județean Suceava, ”măsuri care ne vor ajuta să traversăm cu liniște și siguranța zilei de mâine această perioadă foarte dificilă. Încet, dar sigur, Spitalul Județean reintră pe făgașul normal”.

Începând cu 2 aprilie, patru medici militari din Ministerul Apărării Naționale asigură managementul spitalului județean, iar lucrurile au reînceput să funcționeze.

Astfel, Președintele Klaus Iohannis anunța atunci că la spitalul din Suceava au fost deja livrate 5.000 de combinezoane pentru medici și personalul medical și 20.000 de măști de protecție, de mănuși, inclusiv medicamente specifice pentru bolnavii de COVID-19 și că autoritățile locale și cele centrale, au primit sarcina foarte clară de a asigura absolut tot ce este necesar în Suceava pentru a permite revenirea cât mai repede la o stare de normalitate.

Mai mult, din bugetul Consiliului Județean a fost alocată suma de 7.000.000 lei, pentru achiziționarea a 44 ventilatoare și 170.000 lei pentru achiziționarea de către ISU a materialelor necesare în această perioadă dificilă, pentru ca ulterior această sumă să fie suplimentată pentru achiziționarea și a altor echipamente.

În aceeași zi, Primăria Suceava a achiziționat al doilea aparat de testare tip RT-PCR și 1000 de kituri de testare, iar Prefectura Suceava și Consiliul Județean Suceava s-au ocupat de cazarea și masa pentru 51 de persoane: medici, asistente și personal auxiliar, venite din alte județe și au asigurat cca. 1100 locuri de carantinare.

De sâmbătă au ajuns la Suceava 10 medici militari de diferite specialități (anestezie, boli infecțioase, pneumologie, medicină internă, cardiologie, radiologie, chirurgie generală, ortopedie traumatologică, gastroenterologie şi medicină de urgență), precum şi 10 subofiţeri sanitari din cadrul Spitalului Militar de Urgenţă “Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca, pentru a suplini numărul de cadre medicale necesare funcționării Spitalului Județean, iar în perioada următoare revine la serviciu personalul medical care a fost indisponibil în ultima perioadă.

”Complementar acestor măsuri, cu ajutorul militarilor din Batalionul 202 Apărare CBRN din Huşi, au fost dezinfectate spaţiile de circulaţie în incinta spitalului judeţean, dar și din municipiu.

Atenția, în această perioadă, s-a îndreptat și asupra celorlalte spitale din județ, cu atât mai mult cu cât și spitalele din Câmpulung-Moldovenesc și Fălticeni se confruntă cu mari probleme.

Cred cu putere că vom ieși întăriți din această situație dificilă, dacă vom înțelege lecțiile dure pe care ni le dă criza din aceste zile. Tot ce contează este să trecem cu bine peste această încercare și apoi să dezvoltăm împreună Suceava”, a decalarat deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor. (O.S.)

Vezi si

FLUTUR: Traficul ridicat din PTF Vicovu de Sus-Crasna arată necesitatea deschiderii punctelor de la Climăuți, Ulma și Izvoarele Sucevei

De la deschiderea Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Vicovu de Sus – Crasna, în …

No comments

 1. Stimata Doamna
  De ce acesta abundenta de resurse nu a fost trimisa la Spital dupa primele strigate ale medicilor ?
  Au existat aceste resurse dar Suceava nu era pe lista de prioritati nu I asa ?
  In bucuresti se urmareste folosirea a 10000 de teste pentru nu stij ce statistics fara folos iar la suceava tester erau consummate pe pile si relatii iar medicii din linia Intai nu ar eu testati ca nu existau teste
  Povestea Ca au fost Irosite aproape 200 de teste pe Medici prin nefinalizarea lor ca nu aveau Fise ca s au facut confuzia etc ramane sa fie validata de dosarul in rem de la parchet.
  Imaginea clara este : resurse au existat dovada ca abunda astazi dupa ce ochiul de la bucuresti s a uitat spre Suceava , dar aceasta dupa ce sunt 1400 de infectati cu aproape 500 de cadre medicale infectate .
  Ramane sa vedem Cine va strange cioburile