Thursday , December 1 2022

Angelica Fădor: Chiar dacă alianța toxică USR-AUR-PSD aruncă România în aer, Guvernul PNL continuă să guverneze țara în interesul românilor

Acuzând USR, AUR și PSD că și-au dat mâna pentru a dărâma Guvernul condus de Florin Cîțu, deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a trecut ieri în revistă o serie de măsuri pe care guvernalul liberal le are în vedere pentru a depăși situația grea în care se află o bună parte din populația României.

Astfel, conform parlamentarului liberal sucevean, protejarea consumatorilor vulnerabili afectati de creșterile prețurilor energiei reprezintă o prioritate, Guvernul Cîțu promovând Legea consumatorului vulnerabil adoptată de Parlament.  “Chiar în aceste momente adoptăm OUG pentru stabilirea schemei de subvenționare, unde un ajutor de 10% din costul pentru incalzire poate sa ajunga chiar la 100% din acest cost pentru cetățenii cu venituri foarte mici”, a explicat Angelica Fădor.

De asemenea, aceasta a amintit faptul că Guvernul a propus creșterea salariului minim brut cu 250 de lei, de la 1 ianuarie. Astfel salariul minim brut va crește cu 10.9%, aproximativ 2 milioane de români urmând să beneficieze de această măsură.

“Pandemia inca reprezinta o mare problema pentru noi – am alocat 460 milioane lei din Fondul de rezervă pentru cheltuieli cu medicamente și pregătirea paturilor ATI. Şomajul tehnic pentru persoanele afectate de pandemie se va prelungi. Acest proiect prevede reintroducerea acordării indemnizației de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat. Părintilor ce au copii în vârstă de până la 12 ani sau 26 de ani în cazul copilului sau adultului cu handicap li se vor acorda zile libere platite prin asigurarea unei indemnizații de 75% din salariul de bază cores­punzător unei zile lucrătoare”, a reamintit deputatul liberal sucevean.

Angelica Fădor a anunțat și faptul că vineri vor fi modificate hotărârile CNSU, în sensul în care unitățile HORECA rămân deschise, indiferent de incidență, cu conditia vaccinarii personalului. De asemenea, școlile rămân deschise, indiferent de incidența cazurilor.

Un alt aspect important menționat de Deputatul Angelica Fădor se referă la aprobarea de către Comisia Europeană a PNRR pentru România, astfel, țara noastră urmând să primească 29.2 miliarde de euro în urmatorii 5 ani

“În România încă există foarte multe localități defavorizate, de aceea am adoptat programul Anghel Saligny, unde, 50 de mi­-liarde de lei vor contribui la dezvoltarea localităților din România ce nu au drumuri, poduri, apă curentă, canalizare și gaze na­-turale. De asemenea, luăm în calcul majorarea pensiilor cu 6-7%, începând cu 1 ianuarie 2022”, a mai declarat deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor.

Vezi si

Preotul bisericii Sf. Nicolae din Sadova, găsit mort în urma unui infarct

Marți, 29 noiembrie, la ora 13.33,  polițiștii din Pojorâta au fost anunțați despre faptul că …