Angelica FĂDOR: Autostrada Nordului – calea spre dezvoltarea Bucovinei

reportersite
22 noiembrie 2020, 9:30

În calitate de co-inițiator al legii privind construcția Autostrăzii Nordului, deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor salută decizia președintelui Iohannis de a promulga actul normativ.

”Estul României a fost ținut în subdezvoltare de toate guvernele PSD care s-au succedat de la Revoluție. Această realitate ne este arătată mereu de raportările Uniunii Europene care poziționează partea de est a țării noastre printre cele mai slab dezvoltate regiuni din cadrul UE, realitate care,însă, se va schimba prin eforturile Guvernului PNL”, a declarat parlamentarul liberal sucevean.
În ultimul an, odată cu venirea PNL la guvernare, administrația liberală din județul Suceava a reușit să deblocheze proiecte importante pentru Bucovina, pentru Suceava. Cel mai recent proiect, unul capital pentru dezvoltarea economică a zonei, va intra în curând în faza de implementare, după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat legea și au fost desemnați câștigătorii pentru realizarea documentației tehnice pentru cele trei loturi de autostradă care vor lega Baia Mare de Suceava. Este vorba despre Autostrada Nordului care va conecta Nord-Vestul țării cu Nord-Estul și care va facilita mobilitatea mărfurilor și a persoanelor, a explicat deputatul liberal Angelica Fădor.
În pregătirea demarării acestui proiect esențial pentru creșterea nivelului de trai al bucovinenilor și pentru dezvoltarea economică a zonei, președintele CJ, Gheorghe Flutur, a anunțat deja că instituția Consiliului Județean va coordona construcția centurilor ocolitoare ale orașului Gura Humorului și municipiilor Câmpulung Moldovenesc și Vatra-Dornei.
Autostrada Nordului și Autostrada Moldovei vor fi stâlpii relansării economice a Bucovinei și întregii Moldove”, a declarat Angelica Fădor, deputat PNL de Suceava, Președinte al Comisiei pentru Administrație și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților.
secretarasite
Reamintim că vineri, 20 noiembrie 2020, președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea pentru aprobarea obiectivului de investiții „Autostrada Nordului”, inițiată de deputatul PNL Angelica Fădor  și semnată de încă 65 de deputați și senatori de la toate grupurile parlamentare.

Procedurile pentru construcția Autostrăzii Nordului, Vama Petea – Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistrița – Vatra Dornei – Suceava, încep la 1 ianuarie 2021, a decis Camera Deputaților. Camera Deputaților a adoptat Legea pentru aprobarea obiectivului de investiţii „Autostrada Nordului” cu 211 voturi „pentru” și o abținere.

Potrivit legii, de la 1 ianuarie 2021 încep procedurile pentru construcția autostrăzii Vama Petea – Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistrița – Vatra Dornei – Suceava.
secretarasite
Obiectivul de investiții se va finanța de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, iar termenul de execuție este de patru ani. Proiectul a fost inițiat și semnat de 66 de deputați și senatori de la toate grupurile parlamentare. (O.S.)