Tuesday , December 6 2022

Angelica Fădor: 13 milioane de români vor beneficia de compensarea facturilor la gaze și electricitate. PNL susține plafonarea prețurilor la energie

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a declarat, vineri, că de prevederile OUG prin care se introduce schema de compensare pentru sezonul rece, ca urmare a creșterii prețurilor la energie și gaze natural, vor beneficia aproximativ 13 milioane de cetățeni. Prin această compensare a facturilor la electricitate, românii vor resimți cât mai puțin creșterea prețurilor din ultima perioadă.

Parlamentarul liberal sucevean a explicat că clienții casnici, persoanele fizice al căror consum TOTAL de energie electrică se situează între 150 kwh și 1.000 kwh inclusiv, beneficiază de o compensare în sumă fixă de 0,21 lei/kwh aferentă acestui consum de energie electrică. Prețul de referință luat în calcul pentru energia activă este 0,68 lei/kwh și include tarifele reglementate și TVA.
Soluții similare sunt și pentru consumatorii de gaze naturale. La gaze, compensația acordată de stat va fi de 25% din valoarea facturii aferente consumului, în cazul în care consumul total aferent acestei este cuprins între 80 și 960 de metri cubi. Măsurile vor fi aplicate în perioada 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022.

Angelica Fădor a mai declarat că Partidul Național Liberal și Guvernul vor susține plafonarea prețurilor la energie, de altfel premierul Florin Cîțu  anunțând deja că  „Plafonarea prețurilor la energie în România va fi o decizie luată în prima ședință de Guvern, după ce se va rezolva criza politică actuală. Vom susține plafonarea prețurilor la energie la prețurile pe care le vedem acum”.

Vezi si

Incendiu la o casă din Șcheia. Un bărbat a fost găsit mort

Marți, în jurul orei 12.00, un incendiu a izbucnit la o casă de locuit din …