Sunday , October 2 2022

Angajații Spitalului Județean care au stat mai mult de zece zile în concediu trebuie să se testeze Covid când revin la muncă

S-a luat această decizie din cauza creșterii numărului de cazuri de Covid. Reprezentanții DSP avertizează populația că trebuie să se protejeze în continuare

Conducerea Spitalului Județean Suceava a decis ca toți angajații unității spitalicești care se întorc din concedii mai lungi de zece zile trebuie să se testeze Covid înainte de a-și relua activitatea. S-a luat această decizie deoarece în ultima perioadă s-a înregistrat o creștere a numărului pacienților infectați cu Covid 19 și se dorește o protecție și mai mare în cadrul spitalului.

Mai exact, personalul din secțiile spitalului care prezintă simptome se testează în Unitatea de Primire Urgențe, iar personalul fără simptome, care a stat mai mult de zece zile în concediu, va fi testat la intrarea în tură, de către asistentul șef. În același timp, s-a modificat și circuitul de intrare în unitatea medicală a personalului, toate aceste măsuri având drept scop principal protejarea pacienților.

Și reprezentanții Direcției de Sănătate Publică avertizează populația că trebuie să se protejeze în continuare, deoarece pandemia de Covid 19 încă nu s-a încheiat. ”Respectați măsurile de protecție și regulile de testare impuse de unitatea medicală la care v-ați prezentat. Dacă apar simptome de îmbolnăvire, trebuie să vă testați. Adresați-vă la medicul de familie pentru a primi medicația adecvată. Nu luați medicamente fără recomandarea medicului. Purtați masca de protecție în: spațiile deschise aglomerate, mijloacele de transport în comun, spațiile închise, inclusiv în unitățile sanitare, grădinițe, școli și universități. Evitați spațiile aglomerate, închise și deschise, iar spălarea mâinilor cu apă și săpun ori substanțe antiseptice este esențială”, au transmis reprezentanții DSP Suceava. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Foresta s-a desprins în fruntea clasamentului după victoria cu CSM Bacău. Șomuz s-a impus în derbyul de la Rădăuți

Foresta s-a desprins la cinci puncte în fruntea clasamentului Seriei I a Ligii a III-a, …