Wednesday , December 7 2022

Angajații din sistemul de învățământ vor primi luna viitoare prima tranșă din drepturile salariale care se cuvin în baza OUG 48

Prima tranșă a drepturilor salariale care se cuvin personalului didactic din învățământul de stat pentru perioada 1 iulie 2017-31 august 2021, câștigate în instanță, în temeiul OUG 48/2022 va fi plătită luna viitoare.

Președintele Alianței Sindicatelor din Învățământ Suceava, Giani Leonte, a explicat că până pe 28 octombrie vor fi introduse în EduSal toate datele necesare efectuării plății și că personalul din sistem va încasa banii pe 14 noiembrie.

Amintim că la finalul săptămânii trecute sindicaliștii din sistemul de învățământ sucevean trăgeau atenția că profesori care au câștigat în instanță drepturi salariale restante nu pot intra în posesia banilor deoarece aplicația de salarizare Edusal generează probleme în acest sens. Ministerul Educației a transmis, în data de 20 noiembrie, că a dezvoltat, în cadrul aplicației informatice EduSal, un modul dedicat calculării tranșelor cuvenite. ”Pentru ca personalul beneficiar să intre în posesia sumelor cât mai repede, Ministerul Educației a propus inițial termenul de 19 octombrie pentru introducerea datelor și  prelucrarea acestora. Ca urmare a solicitărilor federațiilor sindicale reprezentative din învățământ, termenul a fost prelungit până la data de 28 octombrie. Ministerul Educației monitorizează permanent aplicarea prevederilor OUG 48/2002 și asigură suportul tehnic pentru inspectoratele școlare județene și unitățile de învățământ. La data de 1 noiembrie, Ministerul Educației va pune la dispoziția inspectoratelor școlare toate sumele necesare pentru a se efectua plățile către beneficiari”, a informat ministerul. (O. N.)

Vezi si

Primarul Lungu a inaugurat bazinul de înot de la Școala 3

Bazinul de înot de la Școala nr. 3 Suceava a fost dat în funcțiune de …