Saturday , December 9 2023

Angajații AJOFM Suceava intră în grevă generală săptămâna viitoare. Continuă protestele la Casa de Pensii

Angajații Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Suceava au continuat și luni protestul spontan, însă anunță schimbări în formele de protest. Primul pas este declanșarea grevei de avertisment, miercuri, între orele 08.00 și 10.00, urmând ca de săptămâna viitoare, luni, cei 42 de angajați ai instituției să intre în grevă generală. La Casa de Pensii angajații au protestat din nou timp de o oră în fața instituției.

Angajații Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava au continuat și luni protestul spontan, în fața instituției, în intervalul orar 10.00-11.00, însă anunță schimbări în formele de protest, demarate săptămâna trecută, în data de 15 noiembrie. Astfel, primul pas este declanșarea grevei de avertisment, miercuri, între orele 08.00 și 10.00, urmând ca de săptămâna viitoare, luni, cei 42 de angajați ai instituției să intre în grevă generală.

”Pe baza voinței exprimate în urma referendumului sindical, anunțăm cu hotărâre că, în data de 22 noiembrie 2023, între 08:00 și 10:00, va avea loc o GREVĂ DE AVERTISMENT. Mai mult, începând cu data de 27 noiembrie 2023, declanșăm o GREVĂ GENERALĂ. Revendicările noastre sunt clare și necesită soluționare imediată”, se arată în comunicatul transmis de AJOFM Suceava în cursul dimineții de luni. Aceștia cer salarii egale cu cele din alte instituții (ANAF, sănătate, APIA etc.), un mediu de lucru sănătos și sigur, cu resurse adecvate pentru activități normale, alocarea imediată a personalului necesar pentru a face față volumului de muncă și a resurselor pentru plata orelor suplimentare. De asemenea, solicită asigurarea stabilității locurilor de muncă și o analiză detaliată pentru o dimensionare corectă, aplicații informatice eficiente și conforme cu cerințele legislative, cu un timp de răspuns rapid.

”Guvernanților, vă solicităm respect și tratament echitabil față de contribuția noastră la societate. O soluționare rapidă și fermă a celor expuse este esențială pentru restabilirea echilibrului și a justiției în instituțiile noastre”, au transmis angajații AJOFM Suceava.

De cealaltă parte, protestul angajaților Casei Județene de Pensii Suceava continuă sub aceeași formă, și anume ca un protest spontan, preț de o oră, zilnic, în fața instituției, timp în care lucrul cu publicul se desfășoară normal. (O. NUȚU)

 

Vezi si

„Fii bun, nu doar de Crăciun”, iar Iulius Mall te premiază!

La Iulius Mall Suceava ai parte de o întreagă experiență senzorială, în special în această …